DPÜ’DEN NG KURUCU BAŞKANI NAFİ GÜRAL’A FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

125

‘BU SORUMLULUĞU

YERİNE GETİRECEĞİM’

DPÜ tarafından kendisine layık görülen fahri doktora ünvanını eğitime gönül vermişliğinin bir işareti olarak kabul ettiğini belirten NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, “Bu ünvan eğitim anlamında daha fazla misyon üstlenmemizi gerektirecek bir sorumluluk, ben de bu sorumluluğu yerine getireceğim.” Dedi.

Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ) büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen mezuniyet töreninde NG Kurucu Başkanı Nafi Güral’a DPÜ Senatosunun kararıyla Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından fahri doktora ünvanı takdim edildi.

‘EĞİTİME DESTEĞİMİZİN İŞARETİ KABUL EDİYORUM’

Ülkelerin ve bireylerin yetişmesindeki en önemli faktörün eğitim olduğuna değinen Nafi Güral, “Eğitimin de mimarı üniversitelerimiz. DPÜ bu alanda çok önemli bir misyonu yerine getiriyor, sadece öğrenci yetiştirmekle kalmıyor aynı zamanda ilimizin sosyal ve ekonomik düzeyinin gelişmesine katkı sağlıyor.” Dedi. Fahri doktora ünvanını 63 yıldır hem Kütahya’ya hem ülkemize verdiği hizmetlerin;  aynı zamanda eğitime gönül vermişliğinin, desteğin bir işareti olarak kabul ettiğini belirten duayen iş insanı, “Bu unvan eğitim anlamında daha fazla misyon üstlenmemizi gerektirecek bir sorumluluk yüklemiş oluyor. Ben de bu sorumluluğu yerine getireceğim.” İfadelerini kullandı.

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *