KÜTAHYA OTOGARI TARİHİ BİR YOĞUNLUK YAŞIYOR: EKREN DAVRANAN KOLAY BİLET BULDU

112

Bayram tatili, yemin törenleri, okulların kapanmasıyla Kütahya otogarında tarihi bir yoğunluk yaşanıyor. Biletini öncede alanlar, sevdiklerine daha kolay kavuşurken bilet bulamayanların gözü kulağı ek seferlerde. Kütahya’dan giden yolcu Kütahya’ya gelen yolcu sayısından daha fazla.

Kurban Bayramının 9 günlük tatili, okulların kapaması, lise ve üniversite giriş sınavlarının son ermesi ve yemin törenleri sebebiyle Kütahya Otobüs Terminalinde daha önce görülmemiş bir yoğunluk yaşanıyor.

Günler öncesinde başlayan yoğunluğun zirve yaptığını belirten Kütahya Kamilkoç Otogar Müdürü Mehmet Akkaya, “Biz bu zaman kadar bir yoğunluğu daha önce otogarda görmedik. Bunun sebebi şu, kurban bayramı ilkokul ve ortaokulların bittiği döneme denk geldi. Üniversite sınavları bitti, askeriye bugün yemin töreni yaptı. O yüzden çok fazla bir yoğunluk yaşanıyor” şeklinde konuştu.

‘GİDEN YOLCU GELENDEN DAHA FAZLA’

Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günlerinden beri Cumartesi günü ve Bayramının 1. Günü için  araçlarının hepsinin dolduğunu dile getiren Akkaya, “Biz Kamilkoç olarak Türkiye’nin 75 vilayetine hizmet veriyoruz. Kütahya’ya günlük 150 sefer ile hizmet veriyoruz. 150 sefer neredeyse tamamen dolu tek tük boş koltuğumuz var.” dedi.  Akkaya, Kütahya’dan giden yolcu sayısının Kütahya’ya gelen yolcu sayısından daha fazla olduğunu da açıkladı. 

Biletini son güne bırakanlar ve bilet bulamayanlar için aktarma yapılan yakın iller için bilet aramayı tavsiye eden Akkaya, “Çünkü gidilecek şehre yakınlaştıkça daha kolay bilet bulunur.”dedi. Ek seferler koyulma ihtimaline dikkat çeken Akkaya, bilet bulamayanların listelerden ek sefer takip etmesi gerektiğini belirtti.

 ‘BU KADAR YOĞUNLUĞU BEKLEMİYORDUM’

Hem kurbanı geçirmek için hem de dönem bittiği için ailesinin yanında gittiğini vurgulayan Kenan Temur, “Tüm yaz ailemle geçireceğim. Otogarın bu kadar yoğun olmasına çok şaşırdım, bu kadarını beklemiyordum. Muğla Fethiye’ye dönüyorum aslen Yozgat sarıkayalıyım. Biletimi kolay buldum ama önceden almıştım” ifadelerini kullandı.

Kütahya’da üniversite öğrencisi olduğunu dile getiren Sevcan Seskin, “Bayram için Ayvalık Cunda Adasında yaşayan ailemin yanında gidiyorum. Ben erken davranıp aldım biletimi ona rağmen yoğundu. Dönüş biletimi daha almadım bayramda bulurum diye umuyorum.” Dedi. Şehir içi otobüslerde de bu durumda normal karşılanacak yoğunluk olduğunu aktaran Seskin, okullar kapandığı için ve bayram nedeniyle herkesin bir yerlere gittiğini dile getirdi.

‘ŞEHİR İÇİ OTOBÜSLER

SEFERLERİ ARTIRMALI’

Kurban Bayramını geçirmek için Eskişehir’e gittiğini ifade eden Emircan Narin, “Aslen Bitlisliyim ama ailem orada. Eskişehir yakın olduğu için ben kolay bilet bulabildim zaten her 15 dakikada bir otobüs kalkıyor”dedi.Şehir içi otobüslerde de yoğunluk olduğunu belirten Narin, bu gibi durumlarda belediye otobüsü sayısının artırılması gerektiğini vurguladı. 

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *