HENTBOL MİLLİ TAKIMININ KALESİNİ O KORUYACAK ‘GERÇEĞE DÖNÜŞMÜŞ BİR HAYALİ YAŞIYORUM’

240

Hentbol branşındaki yeteneği ve azmi ile başarıdan başarıya koşan Kütahyalı sporcu İrem Asya Lahaçlar, milli takım kamplarında Türkiye’deki ilk iki kaleci arasına girdi. Türk Bayrağını Dünya’da temsil etmekten büyük bir gurur duyacağını belirten Lahaçlar, gerçek olmuş bir hayali yaşadığının altını çizdi.

15 yaşındaki Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Asya Lahaçlar, 5 sene önce Beden Eğitimi Öğretmeni Hidayet Arı’nın yönlendirmesi ile hentbola başladı. Öğretmeninin “Bir an önce antrenmanlara başlayalım İrem çok yetenekli, önü çok açık, milli takıma dahi girebilir” sözleri üzerine hentbol oynamaya başladığını ifade eden Lahaçlar, bu hedefe ulaşmak için büyük emekler verdiğini vurguladı.

Yeşilay Spor Kulübü Hentbol Takımında oynarken Cent Koleji Kulübünden transfer teklifi aldığına ve transferin tamamlanma aşamasında olduğuna değinen Lahaçlar, son Çanakkale’de plaj hentbolu kampına katıldığını belirtti.

MİLLİ TAKIM KAMPINDA

İLK İKİ ARASINA GİRDİ

Milli Takıma seçilme sürecine dair de bilgi veren Lahaçlar, “Tekirdağ’daki bir maçtaki kurtarışlarımdan sonra kampa çağrıldım. Çok heyecanlıydım ama çok güzel geçti. 120’den fazla kişinin katıldığı kampta 25 kalecinin içinden ilk 4’de girdim. Kamplarımız devam etti. Son olarak ilk 2’ye girdim. İnşallah kendi klasmanımdaki milli maça çıkacağım. Ülkemizi, bayrağımızı temsil edeceğim için çok gururluyum çok heyecanlıyım. İnşallah Türkiye’ye başarılarla dönmek hedefim.” Şeklinde konuştu.

‘HEDEFİM ZİRVEDE OLMAK’

Hedefinin Avrupa ve Dünya’da başarılara ulaşmak olduğunun altını çizen Lahaçlar, “En iyisi olmak için çok çalışacağım. Olimpiyatlarda oynamak ve bu sporun zirvesine ulaşmak istiyorum. Sonra da milli takım kaleci antrenörü olmak ve yeni sporcular yetiştirmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Sporun diğer branşlarının yatırım tanıtım ve her anlamda futbolun gerisinde kaldığını belirten Lahaçlar, “Böyle bir ortamda benim seçilmem bile mucize aslında.” Dedi. Hem beslenmeme hem de antrenmanlarına dikkat ederek tam bir sporcu hayatı yaşadığını dile getiren Lahaçlar, kendisi gibi sporcu olmak isteyenlere yeteneklerini çok çalışarak geliştirmeyi tavsiye etti.

Başarılı bir sporcu olmasında emeği geçen  Hüseyin Maraşlı ve Hidayet Arı’ya teşekkürlerini sunan Lahaçlar, “Sporcu olmak isteyen her gencin hayali de gerçek olur umarım. Çünkü ben gerçek olmuş bir hayali yaşıyorum” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *