‘SENDİKAL MÜCADELEYİ VAROLUŞ MÜCADELESİ BİLDİK’ BAŞKAN ÖDEMİŞ GÜVEN TAZELEDİ

95

Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası Kütahya Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunda tek liste ile gidilen seçimde Sabahattin Ödemiş yeniden Hizmet İş Kütahya Şube Başkanı seçildi. Ödemiş, sendikal mücadeleyi varoluş mücadelesi bildikleri, geleceğe umutla baktıklarını Hak İş’i geleceği birlikte taşıyacaklarını vurguladı.

Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası Kütahya Şube 2. Olağan Genel Kurulu, Bengisu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Genel Kurula; Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Turhan Yavuz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan, Hizmet İş Kütahya Şube Başkanı Sabahattın Ödemiş farklı şehirlerden şube başkanları, farklı sendikalardan şube başkanları katıldı.

‘TAŞERON SİSTEMİ BİR KÖLELİK SİSTEMİ’

Divan teşekkülünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı, Divan Başkanı Celal Yıldız, “Türkiye’de 40 yıldır devam eden bizim kölelik sistemi dediğimiz, taşeron sistemi var. Hak İş ve Hizmet İş Sendikası 2000’li yılların başında örgütlenme çalışmalarını buralara kadar getirdi. Hak İş’in verdiği mücadele sonunda kamuda çalışan arkadaşlar kamunun kadrolu işçileri, belediyedeki arkadaşlar da sermayesi yüzde 100 belediyeye ait olan şirketlerin kadrolu işçileri oldu. Sendikalı olup toplu sözleşmeye dahil oldular. Eğer bu kadro meselesi çözülmeseydi Türkiye’nin tüm belediyelerindeki 50 bin, 100 bin kadrolu işçi belki bugün olmayacaktı.” Şeklinde konuştu.

‘BAŞKA GENEL KURULLARDA SANDALYELER UÇUŞUR’

Sendikalarının Kütahya’da 40 yıllık bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, “Sizlerin birliği beraberliği ile buralara kadar geldik. Hizmet iş sendikası Türkiye’nin en büyük işçi sendikası.” Dedi. Kütahya Şube Başkanı Sabahattin Ödemiş’in gece gündüz çalışarak Hak İş’in Kütahya’da devam etmesine vesile olduğuna değinen Özdemir, “Hizmet iş sendikanın olduğu yerde huzur olur kardeşlik olur ama çok da güzel mücadele olur. Başka genel kurullarda sandalyeler havalarda uçuşur ama bizde öyle olmaz. Biz görevi bir bayrak yarışı olarak görürüz. Mutlaka eksikler olur ama bile bile sizin boynunuzu asla eğdirmeyiz. Bir sürü sıkıntılar çektik ama birliğimiz beraberliğimiz ile buralara geldik.” İfadelerini kullandı.

‘İŞÇİLER KAVGA DEĞİL MÜCADELE İSTİYOR’

Hizmet İş Sendikasının mücadeleyi sonuna kadar götürüp hukuki yoldan işçisinin hakkını aradığını dile getiren Özdemir, “Artık Türkiye’de işçilerimiz kavga istemiyor onlar için mücadele etmemizi haklarını aramamızı istiyor. Hizmet iş sadece vatanını milletini koruyan, muhafazakâr bir sendika olduğu için geçmişinde çok badireler atlatmıştır. Tüm bu mücadelelere rağmen işçi kardeşimizin desteği ile Türkiye’de 300binden fazla üyesi ile Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıdır. Kütahya’da 4 bine yakın arkadaşımız bu desteği veriyor.”dedi. Üyelerinin desteği sürdükçe mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Özdemir, üyesi olmayan çalışanların da hakları için mücadele ettiklerini belirtti.  

Türkiye’nin en önemli yerlerinden biri olan övünerek bahsedilen Şehir Hastanelerinde şu an çalışanların asgari ücret aldığını yanlarında da sadece Hak İş’in olduğunu ifade eden Özdemir, üyelerinden aldıklarını üyelerine nasıl fayda sağlar diye düşünerek kullandıklarına ve Hak İş’in Türkiye’nin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı, Hizmet-İş Sendikası olarak 45 yıl önce; “önce insan, önce emek” diyerek erdemli bir sendika inşası için yola çıkanların başlattığı kutlu ve onurlu bir büyük yürüyüşe dikkat çeken Hizmet İş Kütahya Şube Başkanı Sabahattin Ödemiş, “Bu kararlı, onurlu, ilkeli ve sorumlu dava yürüyüşü dalga dalga büyüyerek sizlerin de çabasıyla Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmuştur.” Dedi. Kütahya Şube Başkanlığı olarak, Kütahya, Eskişehir ve Bilecik olmak üzere toplam 3bin 650 üye sayısına azim ve kararlılıkla ulaştıklarını dile getiren Ödemiş, sendikal mücadeleyi varoluş mücadelesi bildiklerinin altını çizdi.

‘SENDİKAMIZI GELECEĞE BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ’

Tüm sözleşme görüşmelerine temsilcileri ile birlikte katıldıklarını istişare ederek imzaladıklarını dile getiren Ödemiş, şu ifadeleri kullandı: “Sizlerle birlikte durmadık, susmadık, yılmadık ve hedeflerimize gayretlerimizle ulaştık. Bu başarı sizlerin, sarsılmaz birliğimizin, beraberliğimizin eseridir. Birlikte bu günlere geldik, geleceğe birlikte yürüyeceğiz, sendikamızı geleceğe birlikte taşıyacağız. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle geleceğe daha umutlu bakıyoruz. Her bir işçi kardeşimiz milletimizin gücünü ve birliğini temsil etmektedir. Onların haklarını savunmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve adil bir çalışma ortamı oluşturmak için çalışacağız. Üyelerimizin emeği ve katkısıyla sendikamızın temellerini daha da sağlamlaştıracak, daha büyük hedeflere ulaşacağız”

Tek liste ile gidilen seçimin ardından Sabahattin Ödemiş yeniden Hizmet İş Kütahya Şube Başkanı seçildi. Ödemiş’in yönetim kurulunda şu isimler bulunuyor: Halil Yıldız,  Tarık Mutlu, Mehmet Güleç, Esat Demir, Rıdvan Yetim, Lütfi Savcı, Murat Erdem, İlhan Dalar, İsa Toy, Halil Yıldız, Esat Demir, Kadir Ali Erken, Tevfik Tavalı, Sait Nuri Alagöz.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *