ERBAKAN KÜTAHYA’YI ÖRNEK GÖSTERDİ

90

Önceki dönemlerde başka partilere oy vermeye eli gitmeyen mütedeyyin seçmenin alışkanlıklarının 2024 yerel seçimleri ile değişmeye başladığına değinen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Kütahya Belediyesini CHP’nin almasını bu durumun bir örneği olduğunu belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan 2024 yerel seçimleri ile seçmenlerin oy tercihinde yaşanan değişkenliği Kütahya örneği ile anlattı.

Önceki dönemlerde başka partilere oy vermeye eli gitmeyen mütedeyyin seçmenin alışkanlıklarının son seçimde değiştiğine değinen Erbakan, “Bu durum artık biraz daha zayıfladı. Kütahya’yı, Amasya’yı, Adıyaman’ı CHP’nin alması bunun en büyük örneği. İstanbul’da sağın kalesi denen ilçeleri aldı CHP. İnsanlar eskisi kadar katı değil CHP’ye oy vermeme konusunda. “ şeklinde konuştu.

‘GEÇİŞKENLİK BAŞLADI’

Hala tek bir partiye oy verme alışkanlığında olan çok sayıda seçmen olsa geçişkenliğin başladığını seçim sonuçlarından anlaşıldığını belirten Erbakan, birçok vatandaşın da  diğer muhafazakar, sağ partileri değil de Yeniden Refah Partisini tercih ettiğini belirtti. Bunun nedenini seçmeninin milli görüş ruhunu Yeniden Refah Partisinin temsil ettiğine inanması ile açıklayan Erbakan, vatandaşın yeniden milli görüş hizmetlerine kavuşma arzusunda olduğunu belirtti.  Yeniden Refah Partisi 31 Mart tarihindeki Yerel Seçimlerinde Simav Güney Belediyesi, Tavşanlı Tepecik Belediyesi ve Tavşanlı Belediyesini kazanmıştı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *