‘BU ŞEHRİN KAHRAMANI BU ŞEHRİN ÇOCUKLARI OLACAK’ BELEDİYE KÜTAHYASPOR’UN FUTBOL OKULU OLACAK

70

Önümüzdeki yıllarda Belediye Kütahyaspor’da en azından takımın yüzde 50’sinin Kütahyalı olmasını hedeflediklerini belirten Belediye Kütahyaspor Kulüp Başkanı Osman Altınkaya, “Kütahya’da Belediye Kütahyaspor’un bir futbol okulu, bir altyapısı olacak. Biz Kütahyaspor maçına gitmek için abilerinin önünde gişelerden geçmiş çocukların bu takımda oynamasını istiyoruz.” Dedi.

‘ALT YAPI KULÜBÜN KANAYAN YARASI’

Belediye Kütahyaspor yeni yönetimi ile altyapıda büyük bir atılıma hazırlanıyor. Alt yapının kulübün kanayan yarası olduğunu belirten Kulüp Başkanı Osman Altınkaya, “İbrahim Tatlıses’in meşhur bir sözü vardır ‘Oxford vardı da biz mi okumadık” diye altyapı vardı da bu şehrin çocukları mı oynamadı?” şeklinde konuştu. Kütahya’da faaliyet gösteren her amatör spor kulübünün yönetimine seslenen Altınkaya, “Buradaki ana çatı Belediye Kütahyaspor’dur, bu kabul etmek edilmeli. Hepimizde Kütahya ibaresi var. Amatör spor kulüplerinde her masada destek alınacak. Amaç Belediye Kütahyaspor’a genç yetenekleri vermek, futbolcu vermek olacak ve biz bir an önce akademi ligi kuracağız kurmak zorundayız. Bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Akademi ligi ile alakalı açıklamalarda bulunan belirten Kulüp Başkanı Osman Altınkaya, “Her oturduğumuz teknik ekiple A takım antrenörlerinin içerisinde alt yapıyı çok iyi bilen bir A takım antrenörü getiriyoruz. Bunun amacı sadece altyapı direktörlüğü alt yapı koordinatörlüğü olmayan a takımda ciddi bir görevi olan antrenörlük gibi bir görevi olan ama bir o kadar da Türkiye liglerindeki altyapıları özellikle ulusal arenalarda ismi çok iyi takımların altyapılarını bilen bir arkadaşımızı getiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘HER KULÜBÜN KAPISINI ÇALACAĞIZ’

Daha sonra Kütahya’da faaliyet gösteren her amatör spor kulübünün, her futbol okullarının kapısını çalacaklarını vurgulayan Altınkaya, “Bizim onlara teklifimiz şu olacak. Sizler bizim değerimizsiniz, sizler bizim kardeşimizsiniz ama hepimizin ortak değeri var: Belediye Kütahyaspor. Belediye Kütahyaspor altyapısına verebileceğiniz oyuncuların listesini istiyoruz.”şeklinde konuştu. Alt yapının olmadığı liglerde üst yapının bir anlamı olmayacağının altını çizen Altınkaya, her yıl A takıma yapılan transferlerin bir sonraki yıl bütçenin yenilenmesiyle yeniden yapıldığını belirtti.

‘TAKIMIN YÜZDE 50’Sİ KÜTAHYALI OLMALI’

Önümüzdeki yıllarda Belediye Kütahyaspor’da en azından takımın yüzde 50’sinin Kütahyalı olmasını hedeflediklerini vurgulayan Altınkaya, şu ifadeleri kullandı: “Damarlarında Kütahyaspor’un aktığı, Asım Alkış’ın kenarlarında koşmuş. Kütahyaspor maçına gitmek için abilerinin önünde gişelerden geçmiş çocukların oynamasını istiyoruz. Hepimiz gururla seyrediyoruz dünyanın bir gerçeği var: Arda Güler. Biz de onun gibi zamanında top toplayıcı olarak saha kenarında görünen çocukların, aynı sahada attığı golden sonra Kütahya’nın kahramanı olarak koşmasını istiyoruz. Bunun için de iş bize amatör spor kulüplerine ve Kütahyalılara düşüyor. Kütahya’da Belediye Kütahyaspor’un bir futbol okulu, bir altyapısı olacak.”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *