SPOR OKULLARI KAPILARINI AÇTI

73

GSB Spor Okulları Dumlupınar Spor Salonunda yapılan tören ile çocuklara ve gençlere kapılarını açtı. 21 farklı branşta 55 antrenör eşliğinde 5-18 yaş arasındaki gençler için ücretsiz şekilde verilecek eğitimler Eylül ayına kadar sürecek.

Çocukların ve gençlerin yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen 2024 yılı Gsb Spor Okullarının açılış töreni Dumlupınar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreni Gençlik ve Spor İl Müdürü Turhan Yavuz’un açılış konuşmasıyla başladı.

Sporcuların hazır bulunduğu törende konuşma yapan İl Müdürü Turhan Yavuz, sporculara başarılar diledi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN

ÇOK YÖNLÜ GELİŞİMİNİ ÖNEMSİYORUZ’

Sporla uğraşmanın bireyde fiziksel, duyuşsal ve bilişsel olarak olumlu değişimlere katkı sağladığını ifade eden Turhan Yavuz, “Ayrıca çağımızın birçok mental sorununun çarelerinden biri de yine bir hobi edinmekten geçmektedir. İlgi, kabiliyet ve isteklerinizle başlayacağız bir sporun siz de yarattığı değişimleri görmeye başladığınızda spora daha fazla önem verecek ve hayatınızdan çıkarmamaya gayret edeceksiniz ama öncelikle bir adım atarak başlamanız ve başaracağınıza olan inancınızın tam olması gerekmektedir.” Şeklinde konuştu.

55 UZMAN ANTRENÖR GÖREV ALACAK

Bu yıl 81 ilde eş zamanlı olarak açılan yaz spor okulları için Kütahya’da ilçeler de dâhil tüm tesislerin hizmet verdiğini belirten Yavuz, “5-18 arası çocuk ve gençlerimiz 55 uzman antrenörlerimizle toplam 21 branşta sporla buluşturulacaktır. Bunun yanında daha önce başlayan yüzme bilmeyen kalmasın projemiz de bir yandan devam edecektir. Çok yönlü gelişiminiz için harcadığımız bu çabanın; ülkemizde sporun yaygınlaşmasına aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin var olan potansiyellerini ortaya çıkarmasına vesile olmasını temenni eder, hepinizi sevgiyle selamlarım.” dedi.

Kütahya’da 21 farklı branşta 55 antrenör eşliğinde 5-18 yaş arasındaki gençler için ücretsiz Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın eş zamanlı olarak başlattığı Gsb Spor Okullarında Eylül ayına kadar ücretsiz spor eğitimi verilecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *