TEDBİRLER YATIRIMLARI SEKTEYE UĞRATMAYACAK

79

AK Parti Kütahya Milletvekilleri ile birlikte Kütahya’ya yapılması planlanan ve devam eden yatırımları anlattıkları basın toplantısında konuşan AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, çevre yolu, 300 yataklı devlet Hastanesi gibi yatırımların tasarruf tedbirlerinden etkilenmeden hayaya geçirileceğini vurguladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, İl Başkanı Mustafa Önsay AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Kütahya’ya yapılması planlanan ve devam eden yatırımları anlattı.

Ek binanın yerine yapılacak 300 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi kakkında “tasarruf tedbirleri var yapamazsınız” gibi eleştiriler olduğunu belirten Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Hastanenin bugünün meselesi olmadığını 28 ağustos 2022’de kararın Cumhurbaşkanına imzalatıldığını ve plan bütçeden geçirildiğini açıkladı. Önsay, “Tasarruf tedbirleri ile bir alakası yok. Bunu hızlı bir şekilde yapacağız yakın bir zaman proje ihalesi yapılacak” dedi. Çevre yolunda dair de açıklamalarda bulunan Önsay, “Bakanımız Simav Abide yolunun ilk kısım açılışı için Kütahya’yı ziyaret edecek, o geldiğinde 12 km’lik çevre yolumuzun proje ihalesinin ilana çıktığını hep birlikte göreceksiniz. Birinci ve ikinci OSB arasındaki yolu duble çevre yolu yapacağız ve çevre yolu sorununu çözmüş olacağız. Tasarruf tedbirlerine takılmayacak. Kütahya yatırım almaya hizmet almaya devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’DE İKTİDAR AK PARTİ’

İl Başkanı Mustafa Önsay Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek ilk sözü vekillere verdi. Türkiye genelinde yerel seçim sonuçlarından sonra iktidarın değiştiği gibi bir rüzgâr estiğini ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, AK Parti şu an iktidarda olduğunu, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanımız olarak görevine devam ettiğini hatırlattı. Seçmenin tercihinin başları üstüne olduğuna değinen Biçer, çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, geçtiğimiz aylarda yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacında olduklarını Kütahya için durmadan çalıştıklarını ifade etti.

‘KÜTAHYA VEKİLLERİNİN İTİBARSIZLAŞTIRILMASI OPERASYONU’

Milletvekili sayısı bir eksilmesinin ardında sosyal medyada “Kütahya’nın vekil sayısı düşse ne olur, hiç olmazsa ne olur” gibi söylemlerle karşılaştıklarına dikkat çeken AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Bu, şu anki verilerle oluşmuş bir durumun neticesi bir sonraki seçimde ne olacağı o dönemdeki verilerle ortaya çıkacak. Maalesef Kütahya’da bir şeyler yapmak çok zor. Biz 13 ayda Kütahya için yapılması gerekenler için mücadele ediyoruz. Biz bu şehrin sorunlarını biliyoruz bu sorunların çözümü için 100’ün üzerinde ziyaret yaptık, hemen çözülmesi gerekenlere de telefonla müdahil olduk. Kütahya vekillerinin itibarsızlaştırılması operasyonuna katılmıyorum. Çalışmadığımızı iddia edenler bizim neler yaptığımızı takip edebilirler. Oturduğu yerden yorum yapmak kolay ama eksik gören Kütahya adına bir şeyler yapmak isteyen herkese kapımız açık. Kütahya’yı hep birlikte kalkındırılalım. Bir şeyler yapacaksak hep birlikte yapacağız.”ifadelerini kullandı.

‘ZAFER UYDUKENT TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK’

Milletvekillerinin ardından birçok farklı alanda yapılması planlanan ve devam eden projelere dair sunum yapıldı. Zafer Organize Uydukent Projesinin Türkiye’ye örnek olacağını dile getiren Mustafa Önsay, “Yasal alt zeminin tamamlanarak, organizede çalışacak 20 bin işçi için barınma sorunlarını çözecek Havalimanı, YHT durağı ve Zafer Organize üçgeninde yer alacak yeni modern bir uydu kent kurulması projemizin hayata geçirilmesi için çaba gösteriyoruz. Türkiye’deki organizelerde fabrika yapmak için arsa tahsisi yapılıyor. Hepsinde sistem aynı bizim yeni olarak getirmek istediğimiz sistem şu, fabrikaların yanında yakınında bir lojman uygulamasına geçmek. Sonuçta organzeler konut sıkıntısı sosyal hayatla ilgili problemler ortaya getiriyor. Bu tüm Türkiye’ye örnek olacak bir iş. Bir tarafından İstanbul-Antalya Hızlı Tren Hattının durağı, bir tarafında havalimanı öbür köşesinde ise organize var. Bu üçünün ortasında bir uydukent planlıyoruz. Konut, kira sorununa derman olacak.”şeklinde konuştu.

Şehir Merkezinde köyden dönüşmüş 26 mahallede 16 bin büyükbaş, 37 bin küçükbaş yetiştirildiğini dile getiren Önsay, koku ile ilgili hayvancılığın devam etmesine engel olacak sorunları çözmek üzere Çalca mahallesinde 128 dönümlük alana TOKİ marifetiyle modern ahırlar yapılacağını vurguladı.

‘TÜRKİYE’DE EN AZ SORUNLA AÇILAN HASTANE’

Son dönemde ek bina olarak kullanılan eski devlet hastanesinin deprem dayanımı bulunmaması nedeniyle yıkımına başlanıldığını hatırlatan Önsay, “Kütahya’da devlet hastanesi yok diyenler bilsin merkezde 300 yataklı ikinci basamak bir devlet hastanesi olacak.” Şeklinde konuştu. Hacıazizler bölgesine yapımı planlanan 800 Yataklı Eğitim ve Araştırma hastanesi ile birlikte Kütahya’nın Türkiye’deki en yüksek oranda yatağa ve hizmete sahip il olacağını vurgulayan Önsay, Şehir Hastanesindeki eksikler olduğunu ancak Türkiye’de en sorunsuz ve en az problem üreten şehir hastanesinin Kütahya şehir hastanesi olduğunu vurguladı.

Karayolları bölge müdürlüğüne gelen paranın yaklaşık yüzde 60-70’ini Kütahya’nın kullandığını değinen Önsay, Bölge müdürlüğünün Kütahya müdürlüğü gibi çalıştığını ve yollarda önemli mesafe alındığını belirtti.

‘YHT’NİN BİR DURAĞI ALAYUNT BİR DURAĞI OSB’

Birinci ve ikinci OSB’deki yükleme rampalarının yapım aşamasında olduğunu açıklayan Önsay şu ifadeleri kullandı: Şehir içindeki demir yolu hattının dışarı alınması için girişimlerimizi devam ettireceğiz.Uzun bir dönemdir beklenen İstanbul-Antalya hızlı tren hattında proje ve istimlak çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış olup önümüzdeki yıl itibarıyla finansman ve ihale çalışmalarına başlanması planlanıyor. 2028 gibi temel atılmasını bekliyoruz. Çok büyük kafa karışıklığı var. Biraz gecikmiş olabilir çünkü bunlar devasa yatırımlar ama şunu bilin İstanbul-Antalya hattı Kütahya’dan geçecek iki durağından biri Alayunt tren istasyonu, ikincisi Zafer OSB’nin olduğu alan olacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *