‘KÜTAHYA NÜFUSUNU ARTIRMAMIZ GEREK’

81

Doğurganlık oranında son sıralarda olan Kütahya için oranları artıracak teşvik merkezli çok yönlü bir model geliştirmek için çaba gösterdiklerini belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, “Yerel yönetimlere de bir sorumluluk düşüyor. Bu anlamda el ele vererek beraber çalışarak şehrimizin nüfusunu artırmamız lazım.” Dedi.

YSK’nın, nüfus verileri kapsamında Kütahya’nın 5 olan milletvekili sayısının 4’e düştüğünü açıklamasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili Adil Biçer, son durumu yorumladı.

Açıklamanın her sene yapıldığını belirten Adil Biçer, “Şu anki durum, mevcut nüfus dikkate alınarak hemen önümüzdeki çok kısa bir süre içinde bir erken seçim olursa Kütahya’nın milletvekili sayısını veriyor.” Dedi. 

‘DOĞURGANLIĞI TEŞVİK EDECEK

MODEL BELİRLEMEK İÇİN GÖRÜŞTÜK’

Kütahya Türkiye çapında doğurganlıkta son sırada olduğuna dikkat çeken Biçer, milletvekilleri ve il başkanı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Kütahya özelinde bir model belirlemek üzere ayrıca bir görüşme yaptıklarını ifade etti. Biçer, doğurganlığın artması noktasında verilecek teşvikin ne olabileceğinin dair bir çalışma yürüttüklerini vurguladı. 

Bu durumun bir şekilde yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Biçer, “Yaşlı nüfusun fazla olduğu bir şehirde yaşıyoruz, pandemi sürecini atlattık. İstihdamı artırmak, sanayileşmeyi artırmak, eğitim olanaklarını artırmak da şehrin nüfusunu artıracak diğer argümanlardır. Bu çok yönlü bir çalışma olmalı bu bizim gündemimize. Bunun yerel yönetim ayağı da var merkezi hükümet olarak bir takım çalışmalar yapıyoruz. İl ve ilçelerdeki yerel yönetimlere de bir sorumluluk düşüyor. Bu anlamda el ele vererek beraber çalışarak şehrimizin nüfusunu artırmamız lazım.” İfadelerini kullandı.

‘RAKAMLAR ŞU AN

ANLAM İFADE ETMİYOR’

Şu anda açıklanan rakamlar bir anlam ifade etmediğinin altını çizen Biçer şöyle konuştu: “Seçim kanunlarına göre seçim takvimi açıklandığı zaman o ilin nüfus durumu baz alınarak vekil sayısı belirleniyor. 2024 yılı içinde böyle bir şey yok 2028 ılına kadar seçim yok ama örneğin 2024 yılı içinde bir seçim öngörülürse seçim takvimi açıklandığında var olan nüfus baz alınıyor.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *