‘ŞEHİRDE BİRLİK OLSAK STADYUMU BİTİRİRDİK’

79

Stadyumun proje taslağının şu an TOKİ’de olduğunu belirten Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, şu an tasarruf tedbirleri sebebiyle çıkar yol arandığını ifade etti. İl Başkanı Önsay ise yer konusunda yaşanan ikilik olmasa şu an stadyumun bitirilebileceğini, tek bir ses yükselmediği için işin bozulduğunu vurguladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya kamuoyu tarafından hasretle beklenen stadyum hakkında açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikten hemen sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a Kütahya’nın talebini ilettiklerini ifade eden İsmail Çağlar Bayırcı, Bakan Bak’ın tavsiyesi üzerine Erzincan Stadyumunu incelediklerini belirtti. Bakanlığa yaptıklarını ikinci ziyarette sunulan farklı bir modeli kabul etmediklerini, Erzincan’daki gibi yaşayan bir stadyum istedikleri ifade eden Bayırcı, sonucunda daha önce yapılmış bir proje için yeniden çalışması yapıldığını açıkladı.

‘KENDİMİZE BİR ÇIKAR YOL ARIYORUZ’

Şu anda Gençlik Spor Bakanlığının projeyi taslak olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’ye gönderdiğini açıklayan Bayırcı, “Proje şu anda TOKİ’de ancak malum tasarruf tedbirleri ile ilgili bir süreç var. Maliye Bakanlığımızın aldığı karar gereği başlamamış olan projelerin başlatılmamasıyla ilgili bir durumda söz konusu ama biz yine de mevzuyu burada bırakmıyoruz. Gerek Gençlik Spor Bakanlığı gerek Çevre Şehircik Bakanlığımızla görüşmelerimize devam ediyoruz. Seçimlerden önce Sayın cumhurbaşkanımıza da iletmiştik. O da talimat vermişti. Şu anda proje hazır. Sadece tasarruf tedbirlerinden dolayı kendimize bir çıkar yol arıyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘BAKANLIĞA GİDEREK İŞİ BOZDULAR’

Stadının temelinin Aralık 2022’de atılacağını belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, şu ifadeleri kullandı: “Her şeyi hazırdı. Dönemin spor bakanını getirmiştik. Ama sonra dönemin belediye başkanı, bir takım siyasi partilerin vekilleri ve il başkanları “TOKİ’ye yapılacak stadyumu istemiyoruz, şehrin merkezine yapılsın” diyerek bakanlığa giderek işi bozdular. Ve o dönem spor bakanının yanın gittiğimizde “Şehirde birlik beraberlik sağlanamaz, herkes aynı şeyi söylemezse biz bunu yapmayız” dediler ve kaldı. Bu da bilinsin. Normalde nasıl 495 konutumuzu bitirdik açıyoruz diyorsak ya da Murat Dağındaki tesisi bitirdik açıyoruz diyorsak. Stadyumu da bitirdik açıyoruz diyecektik. Ama sağ olsun arkadaşlar bakanlıkta biz buna karşıyız diyerek işi bozdular.”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *