KUAFÖR VE BERBERLERDE YENİ UYGULAMA: KÜTAHYA VALİLİĞİ’NDEN KARAR BEKLENİYOR

75

Kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına yönelik getirdiği uygulama Kütahya Valiliği’nden karar beklendiğini belirten Kütahya Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çaltı Kütahya’da uygulanın zaten mevcut olduğunu dile getirdi. Sistemin sorunsuz devam ettiğini kaydeden Çaltı kimsenin mağdur olmadığını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı’nın kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına yönelik getirdiği uygulama 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi.

‘KÜTAHYA’DA BU UYGULAMA ZATEN VARDI’

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebileceğini dile getiren Kütahya Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çaltı Kütahya’da zaten bu uygulamanın torba yasayla beraber uygulanmaya başladığını yeni süreçte de Kütahya Valiliğinin kararı açıklayacağını dile getirdi.

‘UYGULAMAYI İLK BAŞLATAN İL KÜTAHYA’

Bütün ülke genelinde ‘aynı gün tatil olacak’ şeklinde bir algının yanlı olduğunu dile getiren Çaltı “Valilik kararıyla tatil belirlenecek. İllere göre müdürlüklerimiz ve valiliğimiz kararını verecek. Mesela biz de şu an erkek berberleri pazar, kadın kuaföreler salı günü tatil. Kendi istekleri doğrultusunda valilik kararıyla bu şekilde yapılmıştı. Daha önceki torba yasaya göre böyle bir uygulamaya zaten biz geçmiştik. Bu uygulama bazı illerde vardı, bazı illerde yoktu. İlk başlatan illerden bir tanesi Kütahya.  Kütahya’dan sonra 16 il daha bu uygulamayı başlattı. Bu şekilde bizde sürdürdük” ifadelerini kullandı.

‘KAMUOYU BİLGİLENDİRİLECEK’

Kütahya’da uygulamanın 2018 yılından itibaren valilik kararıyla uygulanmaya başladığının altını çizen Çaltı “Biz 2018 yılından bu yana valilik kararı ile bu uygulamaya devam ediyoruz. Kütahya’da bu uygulama zaten valilik kararıyla mevcut hakiyle devam ediyordu. Yeni gelen uygulama ile valilik kararıyla birlikte kamuoyuna tekrar bilgilendirme yapılacak” şeklinde konuştu.

‘KİMSEYİ MAĞDUR ETMİYORUZ’

Kütahya Valiliğinden gelen herhangi bir değişiklikte esnafın ve vatandaşın bilgilendiğini vurgulayan Çaltı “Kütahya’da sistem şu an sorunsuz ilerliyoruz. Mevcut durumda da biz de valiliğimizde kimseyi mağdur etmiyor. Mesela bayram öncesi 1 hafta açtırabiliyoruz. Düğün nişan kına, damat saçı gelin saçı tatil günlerine de denk geldiğinde esnafımızda vatandaşlımızda mağdur olmayacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi. Pazar ve Salı günlerinde gelen organizasyonlarda izin kâğıdı düzenlendiğini kaydeden Çaltı “Bu izin kâğıtları valiliğimize belediğimize ve zabıta müdürlüklerimize iletiyoruz. Vatandaşımızın da en mutlu günlerinde sorunsuz bir şekilde süreci yürütmesi için odamız olarak müdürlüklerimiz ve valiliğimiz olarak her çalışma yürütülüyoruz” diye konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *