KÜTAHYA’DAKİ EK BİNA’NIN AKIBETİ NE OLACAK? YENİ AÇIKLAMA CHP’DEN GELDİ

95

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, gündemdeki yerini koruyan EÇEAH Ek Binası ile ilgili açıklamada bulunarak topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

MAĞDURİYETE SEBEP OLDU

Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aksaz Şahbaz, Ek binanın ulaşım açısından verdiği kolaylıktan bahsederek bulunduğu alanın önemli olduğunu aktardı. Zeliha Aksaz Şahbaz, “Sağlıkta ulaşılabilirlik çok önemlidir. Aslında baktığımızda buranın hastane olmasının neredeyse yüzyıllık bir hikayesi mevcuttur. Bu hastanemiz şu an depreme dayanaksız diye kapatıldı ama hangi kısımların depreme dayanıksız olduğu ise net olarak belirtilmedi. Burada örnek vermek gerekirse daha önce faaliyet gösteren poliklinik bir depreme olan dayanıksızlığı sebebiyle kapatılmıştı. Şimdi ise topyekûn kapandı. Kapatılması sonucunda ise mağduriyetler yaşanmaya başladı. Birbirinden uzakta konuşlanmaya başlayan bir şehir için Şehir Hastane ciddi manada şehrin birçok mahallesine uzak kalıyor” dedi.

YENİ HASTANE YAPILACAK

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile olan randevusunda bu hastanenin durumu ile ilgili sorularını yönelttiğini aktaran Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, “Bakan Bey buraya bir hastane yapılacağını ve bunun 1. Basamak olarak hizmet vereceğini belirterek kısa süreli yatacak olan hastalara yönelik olacağını aktardı. Yatak sayısı konusunda ise net bilgi vermedi. İstenildiği takdirde de hastanenin acil kısmı açık tutulabilir. Yıkım ihalesi dahi çıkılmadığı için sürecin uzun olacağı aşikardır.” diye konuştu.

KAMUOYUNA ÇAĞRI

Kütahya’nın bu hastane için partizanlığı bir kenara bırakarak kamuoyu baskısı yaratması gerektiğine değinen Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aksaz Şahbaz, önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapacaklarını aktararak bu konuda Ankara’da ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağını sözlerine ekledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *