MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI ZAM ORANLARI NETLEŞTİ ‘ŞARTLAR BÖYLE İYİLEŞMEZ’

105

Altı aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte, çalışan milyonlarca memur ve emeklinin zam tablosu da netleşti. Zam oranlarının emekli için yeterli olmadığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Halil Oyan geçmişte yaşanan kayıpların sağlanarak, oranlarda düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Oyan, şartların bu şekilde iyileştirilemeyeceğine vurgu yaptı.

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaşları, kiralar ve bedelli askerlik ücreti için zam oranları netleşti. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yüzde 24,73; memur ve memur emeklilerinin maaşları ise yüzde 19,31 oranında artacak. Açıklanan oranları GAZETE KIRKÜÇ’e değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Halil Oyan emeklinin açıklanan oranlardan memnun olmadığını ifade etti.

‘EMEKLİLERİMİZİ BU ORAN

MUTLU ETMİYOR’

Birkaç gün içerisinde seyyanen bir zam ya da yüzde oranında bir artış açıklaması beklediklerini vurgulayan Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Halil Oyan “Şu an Kütahya şartlarında emeklilerimizi bu oran mutlu etmiyor. Bize de tepkiler geliyor. Bayram öncesinde kurban kesemeyen emeklilerimiz oldu. Emeklilerimiz üzgün. Bu oranın emeklilerimizi iyi bir refaha, iyi bir hayat kalitesine ulaştırma şansı yok” ifadelerini kullandı.

‘KAYIPLARDAN KAYNAKLANAN

MAĞDURİYETİMİZ VAR’

Emeklilerin öncelikle daha önceki yıllarda yaşanan kayıplarını istediklerinin altını çizen Oyan “Bunlar sağlanırsa belki daha rahat koşulara erişebiliriz. Kayıplarımız emeklilere verilirse, oranlarda da iyileştirme yapılırsa belki şartlar iyileşebilir. Geçmişte kayıplardan kaynaklanan mağduriyetimiz var” şeklinde konuştu.

‘DOĞALGAZ VE SU ÖDEMELERİNDE

İNDİRİM İSTİYORUZ’

Memur emeklisinin, normal emeklimizden daha fazla ücret almasına rağmen geçim zorluğu çektiğine dikkat çeken Oyan “Biz en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine getirilmesini istiyoruz. Sağlıkta katkı payı var Biz bunun da kaldırılmasını istiyoruz” dedi. Kütahya Belediyesi’nden de beklentilerinin olduğunu ifade eden Oyan doğalgaz ve su ödemelerinde vergi indirimi sağlanmasını istediklerini vurguladı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *