KÜTAHYA CHP’DE KADIN ÜYE ERKEK ÜYEYİ GEÇTİ ‘KADININ OLDUĞU YERE BAŞARI DA GELİR’

155

Kütahya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilatının kadınlarla çok daha güçlü, çok daha başarılı olduğuna inandığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz genel seçimlerde de başaracaklarını vurguladı. Kadın üye sayısının erkek üye sayısını geçtiğini vurgulayan Kütahya CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya “Kadının olduğu yere başarı da gelir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, ve Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya Kütahya CHP İl Binasında il ve ilçe teşkilatı ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisinin kadınlarla birlikte çok daha güzel, çok daha başarılı olduğuna inandığını vurgulayan Aksaz Şahbaz “Bunu da biliyorum görüyorum da. Uzun süredir birlikte çalışıyoruz birlikte mücadele ediyoruz. Bu dönemde Kütahya Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük başarılar elde ettik. Öncelikle partimizde meydana gelen kurultayla birlikte yönetim değişikliği ile birlikte Kütahya CHP örgütümüz genel başkan yardımcılığı makamında temsil ediliyor. Öncelikle bunun için bütün parti teşkilatımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA İÇİN BÜYÜK BAŞARI’

Birlikte omuz omuza uzun süreli mücadelelerinin sonunda 2018 yılında milletvekili çıkardıklarını, 2023 yılında bunu il genelinde ikinci parti olarak taçlandırıp ve milletvekilimizi çıkardıklarını, bu dönemde de birlikte mücadele ettiklerinin altını çizen Aksaz Şahbaz “Hiç ayrışmadan bölünmeden ve Kütahya belediyesinin kazandık. Bu çok büyük bir başarıydı. Güzel bir başarıydı. 3 tane de ilçe belediyesini kazandık. Şaphane, Domaniç ve Dumlupınar ilçelerimizde CHP’de. Kütahya adına bu çok güzel bir başarı” diye konuştu.

‘BİZİM BİR HEDEFİMİZ DAHA VAR’

Tüm Türkiye’deki yerel yönetimlerdeki başarının Kütahya’da da perçinlenmiş olduğunu dile getiren Aksaz Şahbaz “Bunun üzerine bizim bir hedefimiz daha var. Asıl hedefimiz bu değildi. Asıl hedefimiz Türkiye’de tekrar demokrasiyi inşa etmek. Atatürk ve cumhuriyet ilkelerini hayata geçirmek Türkiye cumhuriyetini âdete yeniden kurmak. Bunun için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Ve ilk genel seçimlerde de iktidarı değiştirerek ülkemizde demokratik laik sosyal hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyetini yeniden inşa edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

‘ERKEKLER AZINLIKTA KALDI’

CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi herkesin bildiğine vurgu yapan Kütahya CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya “Partimiz kurulduğu ilk günden bu güne kadar partimiz içerisinde kadın arkadaşlarımız hep oldular. Daha önceleri kadın kotası olarak geçiyordu. Değiştirdik cinsiyet kotası yaptık. Çünkü kadınlardan o kadar yoğun ilgi vardı ki erkekler azınlıkta kaldı” şeklinde konuştu. Kadınların olduğu yere başarının da geldiğine dikkat çeken Yenikaya şu ifadeleri kullandı “Tüm seçimlerde gördük ki eğer kadınlar sahadaysa başarı geliyor. Kadınlar yoksa bizim ve partimizin bir yanı eksik kalıyor. Birlikteliğiniz, topluluğunuz ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ediyoruz.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *