‘DOKUYU KORUYARAK TURİST ÇEKECEĞİZ’

160

Kütahya’nın tarihi dokusunu koruyarak değer katmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Tarihi Yüksek Kahvenin açılacağını, bitmek üzere olan Yoncalı Karavan Park Alanını Ilıca’ya da yapacaklarını; Ulu Caminin önüne turist otobüsleri için cep yapılacağını vurguladı.

‘TARİHİ YÜKSEK KAHVEYİ AÇIYORUZ’

Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Belediyesi tarafından yapılması planlanan turizm faaliyetlerine dair açıklamalarda bulundu. Hürriyet ve Kıbrıs Caddesinde turizm potansiyelini artırma sözü verdiklerini belirten Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Germiyan Sokak da dâhil olmak üzere; Ulu Cami, Dönenler Cami, Belediye pasajı çalışma alanının içerisinde yer alıyor. Tarihi yüksek kahveyi açıyoruz. Kararı kuruldan çıkarttık” Dedi. Kütahya’nın tarihi dokusunu koruyarak Kütahya’ya değer katmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Kahveci, Kütahya’nın menfaati olan her konunun kendileri için siyaset üstü olduğunu ve hep birlikte Kütahya’ya hizmet ettiklerini ifade etti.

BÜYÜK BEDESTENİN ORTASINI BELEDİYE KULLANACAK

Büyük bedesten, küçük bedesten ve çevresinin tarihi dokuya kavuşturulacağını belirten Başkan Kahveci, “Büyük bedesten şu an orası milyoncu. Bedestencilerle de görüşmeler sağlandı. Haberlerimizi yolladık. Büyük bedestenin ortası belediyeye tahsisli. Sadece büyük bedestenin içindeki o alan bize bırakılacak. Oralarda Kütahya yöresel el sanatları satış noktalarımız olacak. Bir adım ilerisi ise bizlere buraları boşaltıp verirseniz Kütahya’nın tarihi dokusuna kazandırmak için çalışacağız ve buraya turist de kazandıracağız. Turisti buraya getireceğiz.” Şeklinde konuştu.

‘ODUNPAZARI SUNİ GERMİYAN SOKAK DOĞAL’

Kütahya’nın tarihi dokularını tarihini kültünü sanatını ön planda tutarak nasıl değerli hal getirilir turist potansiyeli nasıl kazandırılır bunun için gece gündüz 31 müdürlük ve personel ile çalıştıklarını dile getiren Kahveci, “Eskişehir Odunpazarı’nın suniliği, Germiyan Sokağın doğallığı onların kazancı bizim kaybımız. Biz kaybı fırsata çevirmenin gayreti içerisindeyiz.” İfadelerini kullandı.  

‘ILICA’YA 9 PANSİYON YAPTIK’

Yoncalı Karavan Park Alanını bitirmek üzere olduklarına dikkat çeken Başkan Kahveci, şu ifadeleri kullandı: “Önümüzdeki haftaya oraya bir tane sıfır karavan konulacak. Bir tane de dolu bir aile karavanı geliyor. Yoncalı’ya yavaş yavaş dokunmaya başlıyoruz. Ilıca’ya bu bağlamda dokunduk. Ilıcaya çalışmalar yürütülüyor. Ilıcada belediyenin 3 odalı 3 evi var, hepsini pansiyona çevirdik. 9 pansiyon yaptık. Karavan park alanı oraya da yapılacak. Güzel bir turizm alanı orası ve oraya da projeler kazandıracağız.”

ULU CAMİNİN ÖNÜNE TURİST OTOBÜSLERİ İÇİN YER YAPILACAK

Ulu Caminin önüne hızlıca 3 tane otobüsün gelecek bir yer yapılması kararının kuruldan geçtiğini belirten Kahveci, “Oraya bir cep yapılacak. Turist geliyor. En azından oraya 5 otobüs turist geldiğinde hizmet verecek otopark alanı oluşturmaya çalışıyoruz ve güzel bir zemin oluştu. O yıkılan düz alanın altına tuvalet izni çıkmadı, otopark izni çıkmadı. Biz tekrar kurula katıldık. Emin olun 3 ay sonra çok güzel şeyler geliyor”dedi. Ankara dâhil bütün siyasilerden tam destek alarak Kütahya’ya çok güzel dokunuşlar yaptıklarını ifade eden Kahveci, kazanan bir Kütahya’yı hedefini hep beraber başardıklarını vurguladı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *