BAŞKAN KAHVECİ SOKAK HAYVANLARI KONUSUNU GÜNDEMİNE TAŞIDI: ‘YAYINLAR HAZIRLAYARAK VATANDAŞI BİLGİLENDİRECEĞİZ’

208

Sokak hayvanları konusunda vatandaşın her ortamda şikâyetçi olduklarını vurgulayan Eyüp kahveci hayvan barınma alanlarının dar olduğunu ifade etti. Sokak hayvanlarının saldırma gerekçelerinin olduğunu dile getiren Kahveci yayınlar hazırlanarak vatandaşın bilgilendireceklerini ve bilinçlendirme çalışması yürüteceklerini ifade etti.

20 TON MAMA DAĞITILDI

Çok tartışılan sokak hayvanları konusunu gündemine taşıyan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci “Kütahya’da da sokak hayvanlarımız var. Hayvan barınağında da 881 tane can dostumuz var. Kedilerimiz, köpeğimiz tedavi edildi. Ameliyatlarından tutun da değişik bakımları ve tedavi uygulandı. Orada 35 ton atık yemek 3 ton kuru mama dağıtımı yapıldı” ifadelerini kullandı. Başkan Kahveci Sokak hayvanlarına da bugüne kadar da 20 ton mama verildiğini belirtti.

KÜTAHYALI ŞİKAYET EDİYOR

Sokak hayvanları için yerlerinin dar olduğuna vurgu yapan Başkan Kahveci, Kütahyalıların her ortamda sokak hayvanlarından şikâyet etiğini dile getiren Başkan Kahveci Doğal olarak şikâyet hakları var. Şikâyetlerinde haklı olan vatandaşlarımız da var” diye konuştu.

‘SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA KENDİMİZİ YETİŞTİRECEĞİZ’

Hayvanların insana saldırma özellikleri farklılık gösterdiğini ve bunların öğrenilip bilinç kazanılabileceğinin altını çizen Başkan Kahveci, sokak hayvanlarının saldırma gerekçelerini sıraladı. Bu gerekçeleri bilmenin çok önemli bir husus olduğuna dikkat çeken Kahveci “Hepimizin ben de dâhil bu konuda yetişeceğiz” dedi.

‘BİLGİLENDİRME VE BİLİNÇLENDİRME

ÇALIŞMASI YÜRÜTECEĞİZ’

Sokak hayvanları konusunda yayınlar hazırlanacağını belirten Kahveci, bu yayınların seçim döneminde vaatleri arasında olduğunu hatırlattı. Sokak hayvanlarının çiftleşme-kızgınlık döneminde, kendini koruma alanı olarak kabul ettiği alana girmeye çalışıldığında, sürü halinde gezdiği zaman bir saldırır algısı hissetmesinin saldırma gerekçeleri olduğunu kaydeden Kahveci insanların beden dilinin de önemli olduğuna vurgu yaptı. İnsan bedenin korkusunu hayvanın anlayabildiğini dile getiren Kahveci “Korku da öfkeyi doğuyor hayvanda. Bunlar bilimsel olarak kanıtlanmış. Ve hayvan birden saldırıya geçiriyor” diye konuştu. Saldırıcı gerekçelerini ve sokak hayvanlarına yaklaşım konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yürüteceklerini belirten Kahveci şu ifadeleri kullandı; “Halkımıza anlatacağız, bilgilendireceğiz. Çocuklarımızla ilgili de okullardan başlayarak bilinçlendirme faaliyetleri için çalışmaları yürütüyoruz.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *