ÇOCUKLARIN ZİHNİNDE BİR PENCERE AÇACAK

185

Bilimden sanata, spordan yapay zekaya 19 farklı dersin eğitiminin verileceği Çocuk Üniversitesinin çocukların zihin dünyalarında bilime doğru uzanan bir pencere açacağını ifade eden DPÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Çocuk Üniversitesi öğrencilerinin mülakatla belirleneceğini vurguladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Kütahya’da ilk kez hayata geçirilecek Çocuk Üniversite hakkında açıklamalarda bulundu. Çocuk üniversitenin amacının çocukları bilimle tanıştırırken eğlendirmek, eğlendirirken öğretmek ve çocukları keşif için onları meraklı hale getirmek olduğunu belirten Topçuoğlu Ünal, “Çocukların zihin dünyalarında bilime doğru uzanan bir pencere açmak istiyoruz.”şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER MÜLAKATLA ALINACAK

Bilimden sanata, spordan yapay zekaya 19 farklı dersin eğitiminin verileceği Çocuk Üniversitesinde alanında yetkin 19 uzman ismin dersleri yürüteceğini açıkladı. Topçuoğlu Ünal, İlkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıfı bitiren öğrenciler için 20 öğrenci için özel kontenjanla açılacak Çocuk Üniversitesinde öğrencilerin mülakatla belirleneceğini vurguladı.

‘İNŞALLAH DEVAMI DA GELECEK’

Üç hafta boyunca alanında yetkin hocalardan tarafından verilecek derslerin 30 Temmuz’da başlayıp 16 Ağustos’ta mezuniyet töreni ile sona ereceğini dile getiren Topçuoğlu Ünal, “Bir ilki geçekleştiriyoruz. İnşallah devamı da gelecek. Umutluyuz, güzel bir proje olacağına inancımız tam inşallah hayırlı olur memleketimize.” İfadelerini kullandı.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *