SERAMİĞİN BAŞKENTİ KÜTAHYA AVRUPA SERAMİK ROTASI’NDA

283

Avrupa Seramik Rotası’na resmen üye olan Kütahya, uluslararası platformlardaki üyelik sayısı resmi olarak üçe yükseltti. Üyeliğin resmiyet kazanmasıyla seramikle bağlantılı etkinlikler düzenlenerek, Avrupa Birliği’nin web sitelerinde ve sosyal ağlarında şehri tanıtmak üzere görseller ve metinler sağlanacak

ULUSLARARASI PLATFORMLARDAKİ

ÜYELİK SAYISI ÜÇE YÜKSELDİ

Kütahya Belediyesi, çini ve seramiğin başkenti olan Kütahya’mızın seramik sanatının yurt dışına açılması için yeni bir girişimde bulundu. Kütahya, Avrupa Konseyi tarafından 2012 yılında onaylanmış olan Avrupa Seramik Rotası’na resmen üye oldu. Resmi olarak onaylanan üyelik, Avrupa Seramik Rotası sosyal medya hesaplarından “Avrupa Seramik Rotası’nın yeni üyesine hoş geldin deyin: Kütahya Belediyesi-Türkiye” mesajıyla duyuruldu. Bu üyelikle beraber Kütahya Belediyesinin uluslararası platformlardaki üyelik sayısı resmi olarak üçe yükseldi.

ÜÇÜNCÜ ŞEHİR KÜTAHYA OLDU

06.03.2024 tarihli meclis kararı ile Kütahya Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğü tarafından yapılan başvuru ve yoğun çalışmalar sonucunda; İznik ve Avanos’tan sonra Kütahya, seramik üretimi ve tarihi geleneğiyle ilişkilendirilen kültürel mirası yaşatmakla kalmayıp, aynı zamanda sanatsal ürünlere ve koleksiyonlara odaklanan sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm teklifi sunan bu önemli kültür rotasına ülkemizden katılan üçüncü şehir oldu.

Avrupa Seramik Rotası’na üye olan şehirler, kültürel, ekonomik ve turistik faaliyetleri desteklemekte ve tanıtım yapmakta aktif rol oynuyor. Kütahya da bu kapsamda, seramikle bağlantılı etkinlikler düzenleyerek, Avrupa Birliği’nin web sitelerinde ve sosyal ağlarında şehri tanıtmak üzere görseller ve metinler sağlayacak. Bununla birlikte her yıl Nisan ve Kasım aylarında gerçekleştirilen Genel Kurullara katılım gösterecek ve Avrupa Seramik Rotası’nın projelerine katkıda bulunacak.

TURİZMİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Kütahya kültürünü yayma konusunda büyük bir titizlikle çalışan Kütahya Belediyesinin yoğun gayretleri sonucu elde edilen bu üyelikle birlikte şehrimizin kültürel mirası, Avrupa Seramik Rotası’nın sunduğu fırsatlardan yararlanılarak geniş kitlelere tanıtılacak ve turizm potansiyelinin gelişimine katkı sağlayacak.

Kütahya Belediyesi UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı, UCLG-MEWA (Dünya Belediyeler Birliği) ve Avrupa Seramik Şehirleri Rotası üyelikleri ile şehri uluslararası platformlara taşımaya devam ediyor.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *