YAZ YAĞMURU HAYATI FELÇ ETTİ

805

Yaz sıcaklarını yaşayan Kütahya’da dün meydana gelen sağanak yağmur hayati felç etti. Yağmurun doluya çevirmesi ise vatandaşlar cadde ve sokaklarda saçak altlarına dahi sığınamadı. Şehrin bazı noktalarında sele dönüşen yağmur trafikteki araçlara zor anlar yaşattı.

Uzun zamandır yaz sıcakları ile kavrulan Kütahya, dün meydana gelen sağanak ile adeta şoku yaşadı. Öğleden sonra başlayan sağanak yağmur şehrin büyük bir kısmında etkili olurken cadde ve sokaklar kısa sürede su birikintileri ile doldu.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Yağmurun doluya çevirmesi ise vatandaşlara zor anlar yaşattı. Şehrin merkezinde dolu ceviz büyüklüğüne ulaştığı görüldü. 4-5 saat süren yağmur, zaman zaman yoğunlaşarak hayatı adeta felç etti. Sağanak yağmurun şehrin bazı noktalarında sele dönüşürken araçlar yollarda ilerlemekte zorluk yaşadı.

Yağmura yazlık kıyafetleri ile yakalanan Kütahyalılar, cadde ve sokaklarda yoğun yağış nedeniyle saçak altlarına dahi sığınamadı. Zorda kalan vatandaşlara kapılarını açan esnaflar, dükkanlarını yağmur suyundan korumaya çalıştı.

Kütahya Belediyesi görevlileri, yağmur sebebiyle yaşanan alt yapı sorunlarını hızlı şekilde çözmek için sahaya indi.

BUGÜN YAĞMUR BEKLENMİYOR

Dün tüm öğleden sonra devam eden yağmurun ardından meteorolojinin verilerine göre bugün hava parçalı bulutlu geçecek, yağmur beklenmiyor. Bugün gün içinde en yüksek sıcaklığın 30 dereceyi bulması bekleniyor.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *