15 TEMMUZ GAZİLERİ O GECEYİ ANLATTI ‘AYAKSIZ YAŞANIR VATANSIZ YAŞANMAZ’

209

Kahraman gaziler Gazilerin Gözünden 15 Temmuz Panelinde hain kalkışmanın gecesinde yaşadıklarını anlattı. Yarası nedeniyle ayağını kaybeden 15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz’ün “Ayaksız yaşanır ama vatansız yaşanmaz.” sözleri ise tüm salon tarafından ayakta alkışlandı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’nci yıl dönümü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları tüm gün sürdü. Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Salonunda düzenlenen Gazilerin Gözünden 15 Temmuz Paneline 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, Sabri Gündüz, Ali Karayiğit Orçun Şekercioğlu, Dr. Halil İbrahim Erbay, Doç. Dr. Erkan Çav konuşmacı, Erol Erdoğan Moderatör olarak katıldı. 

‘BİLİN Kİ KİM VURDUYSA HAİNDİR’

15 Temmuz’un 8.’inci yıldönümünde Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Salonunda “Gazilerin Gözünden 15 Temmuz Paneli” düzenlendi. 15 Temmuz haklında tiyatro diyenlere “Gerçek kanla tiyatro olmaz.” Diyerek cevap veren 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, “Yanağım üzerinde ateş atarak korkutmaya çalıştılar beni. Dedim ki “Siz yenileceksiniz ben bunu ya görürüm ya görmem.” Hain Binbaşı Ahmet Taşan üzerimden ateş açtırdı Bir kadın yaralı vardı onun yanına gitmek isterken G3 kurşunu ile vuruldum. Bilin ki kim vurduysa haindir. Anadolu’nun adı öndeki erler öldüğü analar savaştığı için Anadolu’dur.” Şeklinde konuştu.

‘KİM OLURSA OLSUN YİNE SOKAKTA OLURDUM’

O gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türk milletinin sahip çıktığını dile getiren 15 Temmuz Gazisi Orçun Şekercioğlu, “Lakin o gün Cumhurbaşkanımız değil başka biri de Cumhurbaşkanı olsa beni yine sokakta olurdum. Evet, ben cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seviyorum insan sevdiğini korur ama ben inanıyorum ki Türk milleti o gün kim cumhurbaşkanı olsa o darbeyi yine engellerdi.” İfadelerini kullandı.

‘ANADOLU, ANADOLU’YA GÖZ KOYANIN CEHENNEMİDİR’

G3 mermisi ile yaralandıktan sonra 48 kez ameliyat olması gerektiğini açıklayan 15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz, şu ifadeleri kullandı: “Çok mücadele ettim ama Şubat 2018’de ayağım kesildi. Ayaksız yaşanır ama vatansız yaşanmaz. Dimdik ayakta duruyorum ama vatansız değilim. Anadolu, Anadolu’ya göz koyanın cehennemidir. Bu bayrak benim bu vatan benim kimseye vermem. Elimde bir tek canım kaldı bu can bu vatana feda olsun.” Vatanda bayrak söz konusu olunca Türk milletinin gerisini düşünmediğini ifade eden Kütahyalı 15 Temmuz Gazisi Ali Karayiğit, o gece kendisine isabet eden şarapnel parçasını hala bir şeref nişanı olarak üzerinde taşıdığını vurguladı.

‘DARBE GİRİŞİMİNİ YERLE BİR ETTİK’

15 Temmuz’un Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ikinci büyük halk devrimi olduğunu belirten DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “15 Temmuz’da, devlet ve millet düşmanı FETÖ çetesi ve işbirlikçi gruplarla demokratik merkez arasında büyük bir çatışma yaşandı. Halk, canını hiçe sayarak destansı bir direniş sergiledi ve bu darbe girişimini yerle bir etti. Ülkemiz 15 Temmuz Milli Demokratik Halk Devrimi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu tamamlama aşamasına geçti. Birinci kurtuluşumuzda, Atatürk gibi bir dünya lideri ve Anadolu halkının fedakâr mücadelesiyle başarıya ulaştık. İkinci kurtuluşumuzda ise Erdoğan gibi 21. yüzyılın en önemli lideri ve halkımızın büyük direnciyle zafer kazandık. Her iki kurtuluş savaşımız da şehitlerimizin ve gazilerimizin canlarıyla, kanlarıyla ışıklandı.” Şeklinde konuştu.

FETÖ’nün bir taraftan dinimizi bir taraftan da Türk milletinin iyi duygularını istismar ederek bu noktaya geldiğini açıklayan Vali Musa Işın, topluma güven verecek algı oyunlarıyla sürecin yürütüldüğünü vurguladı.

‘15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN İKİNCİ KURTULUŞU’

15 Temmuz’un Türkiye’nin ikinci kurtuluşu olduğunu ifade eden Vali Işın, “Önderi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Eğer 15 Temmuz gecesi başarılı olsalardı birçoğumuz burada olmazdık. Üniversiteler kapatılır fabrikalar söndürülür, tersanelerimiz kapatılır ordumuz pasifize edilirdi. Türkiye üçe bölünüp işgal edilecekti. İsrail ve Amerika adına hareket eden bir örgüttür. Biz Suriye’den daha berbat durumda olacaktır. Hayatta iki şey denenmez. Biri ölüm biri devletsizliktir. Çünkü ölürseniz geri gelemezsiniz devletiniz yok olursa bir daha kolay kolay kuramazsınız.” Dedi. Darbe gecesi yaşadıklarını anlatan Vali Işın, Ağrı’da görevli iken sokağa çıkın çağrısını minarelerden verilmesini talimatlandırdığını belirtti. O gün hükümet konağında 15 bin kişinin toplandığını ifade eden Işın, “Halkımızın 85 milyonu kahramandır.” Dedi. Sıkıyönetim komutanı ile görüşmelerini de aktaran hainlere karşı dimdik durduklarını ifade etti.

‘O RUH BÖYLE GÜNLERDE ORTAYA ÇIKIYOR’

15 Temmuz gazilerinin şehitlerin şahidi olduğunu ifade eden 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, “O gün orada kardeş kanı aktı gerisi boş. Kurşun hattında taşıdığım yaralı sayısını bilmiyorum. Beni ateş hattından alırlarken kimsede turnike yapacak tişört kalmamıştı. Şahadetin kokusunu aldım. Bizim hepimizde o ruh var ama böyle günlerde ortaya çıkıyor.” Dedi. 

250 şehidin ailesi hala şehitliklerde yaşadığını gazilerin ise sağlık sorunları ile boğuştuğunu belirten 15 Temmuz Gazisi Orçun Şekercioğlu, “15 Temmuz gecesi darbeler nedeniyle bir kez daha bedel ödemeyeceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Ben ayağa 15 ay sonra kalkabildim lakin yine olsa yine sokağa çıkarım. Allah bir daha bu hainlere fırsat vermesin.” İfadelerini kullandı.

‘BİNDİRİLDİĞİM ARACA DAHİ ATEŞ EDİLDİ’

TV’de sokağa çıkma yasağını duyduğum an sokağa çıkın talimatını bilmeden yola çıktığını belirten 15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz, “Köprüye gittim, yaralandım, bindirildiğim araca dahi ateş edildi, ayağım kesildi. 8 yıldır hastane süreçlerim devam ediyor muhtemelen yaşadığım sürece devam edecek. Tüm o zorluk bir yana ama o gece kızımın yanında ayrılırken bıraktığım acı hepsinin üstündeydi.” Dedi.

O geceyi yaşayanın bileceğini aktaran 15 Temmuz Gazisi Ali Karayiğit, “Kurulma sebebi Türk milletini korumak olan asker nasıl milletine silah sıkar? Köprüdeki sivil halk yaralılara müdahale ediyor hainler ambulanslara dahi ateş açıyordu. Önde yaralılar arkada vurulmak için koşan yeni yiğitler vardı.” diyerek 15 Temmuz gecesine dair hatıralarını anlattı.

BİR KEZ DAHA DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULDU

Gazilerin Gözünden 15 Temmuz Panelinin ardından Kütahya protokolünün katılımıyla Ulu Camii Önünden başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü Zafer Meydanında sona erdi. Ardından 15 Temmuz gecesi olduğu gibi meydanlara dökülen kalabalık gecenin geç saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *