‘ŞEHİTLERİN ANISI TAÇLANDIRILDI’

167

KÜTAHYA İHH ARAMA KURTARMA GÖNÜLLERİNDEN KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ

Kütahya İHH Arama Kurtarma gönüllerinin, 15 Temmuz anısına düzenlediği Kan Bağış etkinliğinde konuşan Kütahya İHH Kütahya Arama Kurtarma Ekip Lideri Mehmet Öncü, şehitlerin, gazilerin anısını bu şekilde taçlandırmak istediklerini ifade ederek vatandaşı kan bağışa davet etti.

KAMPANYAYA YOĞUN KATILIM

Kütahya İHH Arama Kurtarma gönülleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında Kan Bağışı kampanyası düzenledi. Çok sayıda İHH gönüllüsü ve vatandaşlar kampanyaya ilgi gösterdi. Kütahya İHH Kütahya Arama Kurtarma Ekip Lideri Mehmet Öncü hayat kurtarma faaliyetlerinin sadece afet durumlarında değil hayatın en küçük noktalarında da dahil olduğunu vurgulayarak kan bağışının önemini vurguladı.

‘KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR’

İHH Arama Kurtarma Kütahya olarak 2016 yılından beri eğitim ve faaliyetlerimize devam ettiklerini ifade eden Mehmet Öncü, “Bu süreçte ülkemizde meydana gelen birçok Afet ve acil durumlarda genel merkezimiz ile koordineli olarak görevler aldık. 2024 yılı başında, AFAD tarafından yapılan sınavları başarıyla tamamlayarak Kütahya da kentsel arama ve kurtarma alanında akredite olan ilk ekip olmayı başardık. Bugün de 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin anısına kan bağışı kampanyası düzenledik, halkımızı da kan bağışı ve organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Arama kurtarma gönüllüleri olarak hayat kurtarma içgüdüsüne sahip insanlar olduklarının altını çizen Öncü, “Sadece arama kurtarma afet anında değil bu içgüdü. Kan bağışında bulanmak da hiç bilmediğiniz birinin hayatına dokunarak onun hayatını kurtarmaktır.” İfadelerini kullandı.

‘BAĞIŞ ORANLARI ÇOK DÜŞÜK ‘

Ülke olarak kan bağışı konusunda çok duyarlı olmadığımızı dile getiren Öncü, organ bağışında oranların çok düşük olduğunu dile getirdi. Amaçlarının vatandaşın duyarlılığını artırmak olduğunu belirten Öncü, şu ifadeleri kullandı: “Bu şekilde kıyafetlerimizle arama kurtarma kıyafetlerimizle geliyoruz ki insanlar görsün onları da teşvik etmiş olalım. 15 Temmuz da bunun için güzel bir vasıta oldu. Şehitlerimizin gazilerimizin anısını bu şekilde taçlandıralım istedik.”

Kütahya İHH Başkanı Mustafa Yenipazar, tüm Türkiye’de düzenlenen ortak etkinlik ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Kan ihtiyacının sürekli olduğunu dile vurgulayan Yenipazar,15 Temmuz vesilesiyle birleşip kan ihtiyacını karşılamak için harekete geçtiklerini belirtti.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *