YİĞİTTİLER 663’ÜNCÜ KEZ MEYDANA ÇIKTI

198

Ebe Çamlığı Er Meydanında düzenlenen 663. Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı Hüseyin Gümüş Alan kazandı. 300’den fazla katılımcı çeşitli kategorilerde mücadele ettiği güreşler hakkında bilgi veren Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, “Şu anda üstünde dikildiğimiz bu topraklarda, 1230 yılından beri Kayı Türkleri güreş tutar.” Dedi.

Domaniç Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 663. Geleneksel Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri, Ebe Çamlığı Er Meydanı’nda gerçekleşti.

Kayıların ilk güreş tuttuğu Domaniç Ebe Çamlığı Er Meydanı’nda baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste büyük, deste küçük, tozkoparan ve minik kategorilerinde 321 güreşçi katıldı. Finalde Hüseyin Gümüşalan, Cengizhan Şimşek’i yenerek başpehlivan oldu. Faruk Akkoyun ve Semih Turgut ise üçüncü sırada yer aldı.

Baş altı kategorisinde ise Tolga Turan birinci, Emre Gürbüz ikinci ve Kerem Kahya ile Bekir Can Özturgut üçüncü oldu.

‘1230’DAN BERİ KAYI TÜRKLERİ

BURADA GÜREŞ TUTUYOR’

Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, “Domaniç, Türkün yeniden varoluş ve tarih sahnelerine çıkışının ikinci Ergenekon’udur. Şu anda üstünde dikildiğimiz bu topraklarda, 1230 yılından beri Kayı Türkleri güreş tutar. Bu yüzden Domaniç, sadece bir coğrafya değil, aynı zamanda tarihimizin, kültürümüzün ve ruhumuzun yansımasıdır. Asırlardır süregelen bir geleneğin, bir kültürün yaşatıldığı topraklardır Domaniç. Bugün burada, güreş sahasında ter döken güreşçilerimiz, onları şahlandıran, coşturan cazgırlarımız, alkış tutan halkımız sadece basit bir güreşi değil, asaleti, adaleti, gücü ve aklı temsil etmektedirler” ifadelerini kullandı.

‘GENÇ NESİLLERE AKTARMAK GEREK’

Müsabakalara katılan Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, yağlı güreşi yaşatmanın ve genç nesillere aktarmanın önemini vurgulayarak emeği geçenlere ve sporculara teşekkür etti.

Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Müsabakalar sonunda başarı elde eden güreşçilere madalyaları takdim edildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *