15 TEMMUZ RUHU BİR DAHA CANLADI

178

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 8. yıl dönümünde Kütahya’da Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü yapıldı ve Demokrasi Nöbeti tutuldu. Türkiye’nin etrafının ateş çemberiyle çevrili olduğunu belirten Vali Işın, sürekli uyanık olmanın ve tehlikelere karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü ile Demokrasi Nöbeti Kütahya protokolü ve vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

‘SİZ KAHRAMANLARIN ÇOCUKLARISINIZ’

Kütahyalıların kahramanlıklarından övgüyle söz eden Vali Işın, “15 Temmuz’da kahramanca burada toplanarak hainleri tepelemek için canınızı ortaya koyduğunuzu öğrendim. Sizi tebrik ediyorum. Zaten siz kahramanların çocuklarısınız. Siz Alparslan’ın, siz Osman Gazi’nin, siz Fatih’in, siz Yavuz’un, siz Kanuni’nin, siz Mustafa Kemal’in askerlerisiniz. Siz Hayme Ana’nın, Şerife Bacı’nın, Nene Hatun’un, Zübeyde Hanım’ın çocuklarısınız. Siz Ahmedi Yesevi’nin, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Hacı Bayram-ı Veli’nin, Akşemseddin’in torunlarısınız. Sizin ruhunuzu kim söndürebilir? İşte bu ruhla, bu kahramanlıkla, siz ve 85 milyon insanımız o gece hain FETÖ darbesine karşı durdunuz. Sizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kahramanlıkları ve direnişleri hatırlatarak hiçbir zaman mağlup edilemeyeceğini belirten Vali Işın, “Biz Kurtuluş Savaşı’nda Zafertepe’de, Dumlupınar’da zafer ve barış kazanmış bir milletiz. Bu ruh, bu aziz millet olduktan sonra hiç kimsenin, aziz Türk milletini mağlup etmeye gücü yeter mi? Allah’ın izniyle bu ruh dip diri kalacaktır, hiçbir zaman ölmeyecektir. Biz ne İran’a ne Suriye’ye ne Irak’a ne Yunanistan’a benzeriz, biz bize benzeriz” diye konuştu.

‘SÜREKLİ UYANIK OLMAMIZ LAZIM’

Türkiye’nin etrafının ateş çemberiyle çevrili olduğunu belirterek sürekli uyanık olmanın ve tehlikelere karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Vali Işın, “Değerli kardeşlerim bir FETÖ gider başka bir FETÖ gelir, bunu bilelim. Bakın etrafımız büyük bir ateş çemberidir. Her tarafımız kuşatılmıştır. Zannetmeyelim ki bizi gözden çıkartmışlar, bize dokunmayacaklar. Hayır. Sizi temin ederim ki bizim işimiz kolay değil. Bizim sürekli uyanık olmamız lazım. Biz vatansız yaşayamayız. Bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz. Bizim başka bir vatanımız yok, gidecek hiçbir yerimiz yok. Onun için bize musallat olacak her türlü tehlikeyi bertaraf etmeye kararlıyız ve azimliyiz.”

‘85 MİLYONUN BAYRAMIDIR BUGÜN’

15 Temmuz’un 85 milyon vatandaşın ortak bayramı olduğunu belirten Vali Işın, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Vatanın bölünmez bütünlüğü üzerinde ittifak edilmesi gerektiğinin de altını çizen Vali Işın, “85 milyon olarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü üzerinde ittifak etmemiz gerekir, başka çaremiz yoktur. Onun için bu vatana namahrem ayağı değdirtmeyeceğiz. Bayrağımıza uzanan elleri kıracağız. Ezanımızı susturmak isteyenlerin sesini kısacağız. Bunlar bizim bağımsızlığımızın sembolüdür.” dedi.

8 yıl önce, hain bir darbe girişimi ile ülkenin özgürlüğüne ve demokrasisine kasteden hain terör örgütüne karşı hep birlikte omuz omuza destansı bir direniş sergilediğimizi hatırlatan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “O gece, her bir vatandaşımız, demokrasiyi ve özgürlüğü koruma kararlılığı ile sokağa çıktı. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle birbirimize kenetlenerek hep birlikte bir tarih yazdık” dedi.

‘BİR DAHA AYNISINI YAŞAMAYALIM’

Bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanetin yaşanmamasını temenni ettiğini belirten Başkan Kahveci, “O gece şehit mertebesine erişerek aramızdan ayrılan kahramanlarımızı rahmetle, yüzlerce gazimizi ise minnetle anıyoruz. Onların fedakarlıkları sayesinde bugün burada özgür ve demokratik bir ülkede yaşamaya devam ediyoruz. O gece vatanımızı korumak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ve Bayrak isimli şiiri okuyan minikler geceye ayrı bir değer kattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması da led ekrana yansıtıldı. Darbe girişiminin gerçekleştirildiği saat 00.13’te ülkemizdeki tüm şehirlerde olduğu gibi Kütahya’da da sela okundu. Program, tüm şehitler için dua edilmesiyle sonlandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *