AŞURENİN BEREKETİ GAZZE’YE DE ULAŞTI

151

İHH İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şubesinin aşure kazanı zulmün 10 aydır sürdüğü Gazze için kaynadı. Gazze’de zulmün tüm vahşeti ile devam ettiğini dile getiren Kütahya İHH Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, duyarlı vatandaşın elindeki en önemli silahın boykotu devam ettirmek olduğuna vurgu yaptı.

VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITILDI

İHH İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şubesi, Aşure Gününde Sevgi Yolu’nda bini aşkın vatandaşa aşure dağıtımında bulundu. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren Kütahyalılar, aşurelerini tadarken Gazze için bağışta da bulundu.

Muharrem ayının İslam Dinindeki önemine dikkat çeken Kütahya İHH Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, “Bugün burada amacımız hem aşure gibi güzel, değerli ve manevi anlamı olan bir yiyeceğimizi vatandaşla paylaşmak hem de on aydır devam etmekte olan Gazze’deki soykırıma dikkatleri çekmek, unutulmamasını sağlamaktı.” Şeklinde konuştu.

‘GAZZE’YI UNUTTURMAMAMIZ GEREK’

Aşureyi vatandaşla paylaşırken aynı zamanda gönüllerinden kopan yardımları ile Gazze’ye destek olabilmeyi amaçladıklarını ifade eden Hatice Karakaya, “İnşallah burada güzel bir gün geçirmeyi, güzel bir paylaşım olmasını amaçlıyoruz. Gazze’de zulüm devam ediyor. Saldırılar her gün sürüyor. Çocukları, kadınları, masumları öldürmeye devam ediyorlar. O yüzden burada bizler her fırsatı değerlendirerek Gazze’yi hatırlatmaya devam edeceğiz. Gazze’nin unutulmamasını sağlamaya devam edeceğiz. Çünkü yaşadığımız şu çağda bu teknoloji çağında bu rahatlık çapında hala gözümün önünde güya hukuk dönemindeyiz. Güya devletlerin kanunları var, güya savaş kanunları var fakat göz göre masum insanların, çocukları, bebeklerin öldürülüyor olması ve buna dünyanın aylardır ses çıkaramıyor olması gerçekten içler acısı ve insanın aklının alamadığı bir durum.” İfadelerini kullandı. Karakaya Kütahya İHH olarak ne yapıp edip bu konuyu unutturmamaya çalıştıklarını dile getiren Karakaya, bu konuyu gündemde tutmanın önemine vurgu yaptı.

‘ELİMİZDEKİ EN GÜÇLÜ SİLAH BOYKOT’

Boykotu da hatırlatan Karakaya, “Boykot bizim elimizdeki en güçlü silah. Nu silahı hem masumlar için hem de kendi ülkemizin gelişmesi için, kendi şirketlerimizin gelmesi için, kendi bağımsızlığımız için de sürdürmeliyiz. Sadece indirim olana kadar ya da savaş durana kadar değil; sonuna kadar boykot diyoruz. Sonuna kadar Siyonistlerin eşyalarını, mallarını, ürünlerini tüketmeyeceğiz. Bu konuda çok kararlıyız.”dedi. Ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Karakaya, zulmü duyurmak, zulmü durdurmak için emek vermek ve zulmü yaşayan insanlara az da olsa ellerinden geldiği kadar destek gönderebilmek için böyle fırsatları değerlendireceklerini belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *