‘BELEDİYEDE KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMADIK’ 300 PERSONEL FAZLASI VAR

237

Borçlu bir belediye devraldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci günü geçmiş 629 milyon lira borç olduğunu belirterek mevcut kaynaklarla belediye yönetöeye çalıştıklarını dile getirdi. Her dakika elektriğin kesilebileceği zamanlar yaşadıklarını kaydeden Kahveci “300’e yakın personel fazlalığını var. Bir Allah’ın kulunu da çıkarmadık” dedi.

Sıcak havalarının gelmesinin ardından Kütahyalı vatandaşlar açık ve yeşil alanlarda zaman geçirmeyi tercih ediyor. Vatandaşların keyifli vakit geçirebilmeleri için yeşil alan, park ve bahçelerde çim, budama, sulama çalışmalarının Nisan ayında başladığını belirten Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, kısıtlı bütçe ve mevsimlik personellerle hızlı bir çalışma yapılarak çalışmaların tamamlandığını dile getirdi.

‘HIZLICA ŞEHRE DOKUNMANIZ GEREKİYORDU’

Kütahya’nın her mahallesinde bulunan yeşil alan, park ve bahçelerde 3 ay öncesinde çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürülmesi için yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaşan Başkan Kahveci “67 mahallemiz var. Yaza yavaş yavaş girdiğimiz süreçte bu mahallerimiz içerisinde park ve bahçelerde Nisan, Mayıs ve Haziran ayında her taraf hızlıca yeşillendi. Hızlıca şehre dokunmanız gerekiyordu. Ve yaptık” diye konuştu.

‘YAZIN SON ANLARINA KADAR

İLAÇLAMA YAPILACAK’

Bu 3 aylık süreç içerisinde bazı aksaklıklar yaşandığını ifade eden Başkan Kahveci “Burada bazı yetmezlikler olmakla birlikte rakamlar görüldüğünde hatırı sayılır bir süreç yönetemeye çalıştık. 6 milyon metrekare alan ilaçlaması yaptık. Millet diyor ki bize ilaçlama yapılmıyor. Ama ilaçlama döngüsel yapılıyor. Bir kare ilaçlayınca bitmiyor. Larvasıyla öldüremiyorsun. Hayvan büyüyor gelişiyor. Değişik zamanlarda yazın son anlarına kadar ilaçlama yapılacak” ifadelerini kullandı

‘SORUNU GEÇİCİ İŞÇİYLE ÇÖZÜYORUZ’

Bir taraftan sulama hattı döşendiğini, yeşil alan sulaması yapıldığını,  bir taraftan çim biçildiğini kaydeden Başkan Kahveci “Çiçek, fide, gül dikimi derken bunlarla İlgili döngü çok fazla. Bu bağlamda elimizde yeterince personel yok. Bu sorunu geçici işçiyle çözüyoruz. Eskiden Toplum Yararına Proje (TYP) vardı. Devlet onu da kaldırdı. Kaldırdıktan sonra ‘Biz bu dönemde nasıl yaparız?’ dedik. Geçici işçi çözümü bulduk. Geçici işçi 2-3 ay çalışıyor. Sonra çıkış vermemiz lazım. Mevcut durumda eldeki imkanlarla süreci yönetmeye çalıştık” ifadelerine yer verdi.

‘CİDDİ BİR HANDİKAP OLUŞTURUYOR’

Diğer bölgelere de yetişmeye çalıştıklarını, yine bazı yetememe durumlarının yaşandığını dile getiren Başkan Kahveci “Şimdi süreç yine devam ediyor. Bu sefer başsavcılıkla görüştük. Denetimli serbestlikten 25 öğleden önce 25 öğleden sonra personel talep ettik. Onlar gelecekler. Her mahalleye park bahçede budama temizlik her işi koşturacağız. Mevcut kaynaklarla bunları yönetmek ciddi bir handikap oluşturuyor. Ama çözülemez mi tabi ki çözülecek” dedi.

 ‘BİR ALLAH’IN KULUNU ÇIKARMADIK’

Borçlu bir belediye devraldığını hatırlatan Başkan Kahveci gelirleri ve giderleri dengeli bir şekilde yönetemeye çalıştıklarını personel maaşları için kredi çekmek zorunda kaldıklarını vurguladı. Bugüne kadar şeffaf bir şekilde hareket ettiğinin altını çizen Başkan Kahveci,  günü geçmiş 629 milyon borcu olan bir belediyeden bahsettiklerini belirterek “Her dakika her saniye şu elektriğin kesilebileceği anları yaşadık. Gelen kaynaklarımızın bir kısmını otaya aktar buraya aktar süreçleriyle bugüne getirdik. Hızlıca bir taraftan satış yapıyoruz. Bir taraftan gelirleri yönetmeye çalışıyoruz. Giderleri yönetemeye çalışıyoruz. Ve bir Allah’ın kulunu da çıkarmadık” şeklinde konuştu.

Kütahya Belediyesinde 300’e yakın personel fazlalığı olduğuna dikkat çeken Başkan Kahveci kimseyi işten çıkarmadığını dile getirdi. 300’e yakın fazla personelinin hepsini etkin bir yerde değerlendirmenin hesabında olduklarına vurgu yapan Başkan Kahveci şu ifadeleri kullandı. “Personelleri etkin bir şekilde değerlendiriyoruz. Bundan kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Personel çıkarmamakla birlikte 5 milyon kredi çekerek ben personel maaşı ödemek durumunda kaldım. Çünkü herkes evine ekmek götürüyor, herkes iş yapıyor.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *