KÜTAHYA ŞEHİR HASTANESİ ‘EN AZ PROBLEM ÜRETEN HASTANE’

283

Kütahya Şehir Hastanesi ile ilgili eksikliklerin ve şikâyetlerin kendisine de iletildiğini dile getiren AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, vatandaşın kullanım unsuruyla ilgili sıkıntılar olduğunu bununda zamanla oturacağını dile getirdi. Kütahyalıların teşekkür etmeyi sevmediğini söyleyen Önsay “Şuna emin olun Türkiye’deki en sorunsuz açılan, en az problem üreten ilk deneme için Kütahya şehir Hastanesiydi” dedi.

28 Mart 2024 tarihinde açılarak hasta kabulüne başlayan Kütahya Şehir Hastanesini gündemine alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay sorunları ve yaşanan aksaklıkların nedenlerini anlattı.

‘VATANDAŞIN MAĞDUR OLMAMASI

ADINA BÜYÜK GAYRET GÖSTERİYOR’

Şehir hastanesi ile ilgili bazı eksikliklerin olduğunu ve bu eksikliklerin vatandaşlar tarafından dillendirildiğini vurgulayan Ak Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay “Fakat şunun bilinmesini istiyorum; Türkiye’deki 23. Şehir hastanesi Kütahya’daydı. Şuna emin olun Türkiye’deki en sorunsuz açılan, en az problem üreten ilk deneme için Kütahya şehir Hastanesiydi. Gerek Sağlık İl Müdürlüğümüz gerek Sağlık İl Müdürlüğü çalışanlarımız gerekse doktorlarımız oradaki hasta bakıcılara kadar herkes sürecin doğru bir şekilde ilerlemesi vatandaşın mağdur olmaması adına büyük gayret gösteriyor” ifadelerini kullandı.

‘KALİTE HİZMET VERME PEŞİNDEYİZ’

Kütahya Şehir Hastanesi’nde verilen hizmetin şu ana kadar hastane hizmetlerinin çok üstünde bir kalitede bir hizmete geçiş süreci olduğunu belirten Önsay “Bunun da insanlarımız tarafından görülmesi lazım. Ve bu çok zor bir durum. Bundan önce vatandaşımız devlet hastanesine gittiğinde bir hizmet alıyordu, bunun da aynısını biz Şehir Hastanesinde verilim algısının peşinde değiliz. Evliya Çelebi Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde vatandaşımız bir hizmet alıyordu bunun aynısını Biz Şehir Hastanesinde verelim diye düşünmedik. Daha iyi bir hizmeti nasıl verebiliriz? Hep bunun peşinde olduk” diye konuştu.

‘KAPIDA DİKİLEREK MUAYENE OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNEN BİR HALKIMIZ VAR’

Kütahya Şehir Hastanesi’nin bütün malzemelerinin ve ekipmanların Eskişehir Şehir Hastanesi’nin çok üzerinde olduğunun altını çizen Önsay “Her anlamda bu böyle. Şu an Türkiye’nin en modern hastanelerinden birine sahibiz. Ama insan unsurunun oluşturduğu kullanımla ilgili unsurlar var. Doktorun kapısında dikilerek muayene olabileceğini düşünen bir halkımız var bizim. İleride bekleme salonu var. Orada oturduğu zaman sırasını birinin alacağını hakkının yeneceğini düşünüyor. Buna alışmış. Bunu bizim kullanım olarak insanlarımıza anlatmamız, insanımızın bunu öğrenmesi, güven oluşması zaman alacak işler” şeklinde konuştu.

‘OTOPARKA GİREMEDİM’ DİYE ŞİKÂYET ALDIM

Arabasıyla Şehir Hastanesine giden bir vatandaşın şikâyetini anlatan Önsay, vatandaşın aracıyla geldiğini ancak kapalı otoparka girmediğini belirterek “Vatandaşımız şöyle bir şey duymuş; ‘Oraya hastanenin adamları girebilir. Sen giremezsin’ diye. Bize ‘Orada kapalı otopark var. Bizi almıyorlar’ diye şikâyette bulundu. ‘Amca girdin mi?’ diyorum. Amca bana ‘yok öyle dediler diye girmedim.’ diyor. Yani vatandaşımızın kullanımıyla ilgili sıkıntılar var. Bunu da anlayışla karşılamak lazım. Daha 3 ay oldu. İnşallah 6 ayı tamamladığımızda ben çok şeyin düzeleceğini düşünüyorum” dedi.

‘KÜTAHYALININ RUHUNDA OLUMLU

BİR ŞEYİ YANSITMAK YOKTUR’

Memnuniyetsiz paylaşımlar gördüğünü dile getiren Önsay şu ifadeleri kullandı; “Kütahyalının ruhunda olumlu bir şeyi yansıtmak pek yoktur. Sevmeyiz teşekkür etmeyi. Takdir etmekten hoşlanmıyoruz. Belki de bu şehrin en büyük zaafı bu. Vatandaşımız memnun olsun bizim başka derdimiz planımız isteğimiz yok.” M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *