KÜTAHYA’NIN GÖZBEBEĞİ OLDU

184

Kütahya Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönem yapılan Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı, Kütahya’nın adeta gözbebeği oldu. Kütahyalılar yaz kış paraka akın ederken, birçok etkinliği de yapma imkânı buluyorlar.

Akkent Mahallesi yakınında bulunan ve dönemin Belediye Başkanı Alim Işık’ın vizyon projelerinden biri olan Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı açıldığı günden buyana büyük ilgi görmeye devam ediyor.

1960’lı yıllarda tuğla ve kiremit fabrikaları için toprak çıkarıldıktan sonra açılan çukurlarda su toplanmasıyla kendiliğinden oluşan göletler yer alırken, bölgede oluşan kirlilik temizlenerek örnek bir projeye imza atılmış oldu.

Geçtiğimiz yıl açılışı yapılan park özellikle hafta sonlarında vatandaşların en fazla gittiği uğrak noktalardan biri haline geldi.

İÇİNDE BİRÇOK SOSYAL ALAN VAR

Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkında sportif olta balıkçılığı, kuş köyü, çocuk köyü, trafik eğitim pisti, yürüme parkurları, kaykay ve bisiklet alanları, spor kafe, kır lokantası, mescit, namazgâh ve birçok diğer sosyal donatılar yer alıyor. 

GENÇ-YAŞLI HERKES GİDİYOR

Parka genç yaşlı demeden herkes giderken, gençler özellikle spor alanlarında doyasıya eğleniyorlar. Çocuklar için büyüklü küçüklü parkların yer alması büyük bir mutluluk kaynağı oluyor.

Yaşlılar ise suyun kenarında hem piknik yapıp hem da huzur içinde doğayla baş başa kalabiliyor.

Yedigöller parkında karavancılarında yer alması parkı daha da zenginleştiriyor.

HERKES HALİNDEN MENUN

Büyük bir alana sahip olan ve birçok güzelliği içinde barındıran Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı çok beğendiğini ve sürekli geldiklerini ifade eden Halil Söylemez isimli vatandaş herkesin burada mutlu olduğunu belirtti. Daha da geliştirilmesi halinde çok daha güzel olacağını vurgulayan Söylemez, alışveriş yapılacak alanların da olması gerektiğini belirtti.

Fatma Döngel isimli vatandaş ise şehir dışından geldiklerini ve çok beğendiklerini vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *