CHP’Lİ KADINLARDAN AŞURE İKRAMI

262

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanlığı, parti binasında aşure günü etkinliği düzenledi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHBAZ’DA KATILDI

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya, İl Kadın Kolları Başkanı Münüre Kara, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN BİR ÖRNEĞİDİR”

Günün anlam ve önemiyle ilgili olarak konuşan İl Başkanı Yenikaya, “Birlik ve beraberlik ruhunu Anadolu’daki birçok vatandaşımız değişik şekillerde yaşıyorlar. Bunlardan birisi de Muharrem ayında yapılan aşure günüdür. Bildiğiniz üzere aşurenin içine bazı yerlerde 7 bazı yerlerde 12 ürün katılarak bir aş hazırlanıyor. Bu aşı da halkımız kendi arasında yaparak o an o ortamda kim varsa ona ikram ediyorlar. Muharrem ayı ayrıca Peygamber efendimizin torunu olan İmam Hüseyin’in katledilmesi sebebiyle de bir yas ayıdır. İnsanlarımız hem onun ruhuna gönderiyor hem de ortak bir şeyler yapabildiklerini gösteriyorlar. Kadın arkadaşlarımız da her yıl olduğu gibi bu yılda da partimizde aşurelerini kaynatıp ikram ettiler” dedi.

HER SENE DÜZENLENİYOR

Muharrem ayının birlik ve beraberlik dolu atmosferinde geçen etkinliğin her sene yapıldığı Başkan Kara, tarafından kaydedildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *