SICAKLIK DÜŞECEK NEM YÜKSELECEK

271

Türkiye en sıcak günlerini yaşıyor. Kütahya’da da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bugünden itibaren Kütahya’da termometreler 5 derece kadar düşüş yaşayacak. Sıcaklıklar düşecek ancak nem yüzde 60 seviyesinden yüzde 90 seviyelerine çıkacak.

PERŞEMBE GÜNÜ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Türkiye’de tarihin en sıcak temmuz ayı yaşanıyor. Nem, Marmara ege ve Akdeniz bölgelerinde bunaltıcılığı en üst seviyeye yükseliyor. Sıcak hava dalgası ve bunaltıcı nem 2 gün daha sürecek. Hava sıcaklıkları ve nem yerini yağmura bırakacak. Kütahya’da hava bugün ve yarın parçalı bulutlu seyrederken Perşembe günü yağış bekleniyor.

Mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yüksek nem, birçok şehirde hayatı zorlaştırdı. Geçtiğimiz hafta mevsim normallerini aşan hava sıcaklıkları, vatandaşlar için zorlu anlara neden oldu. Yüksek derecelere ulaşan hava koşulları, Kütahya’da da dahil olmak üzere yurt genelinde birçok orman yangınına da sebep oldu. Sıcaklıkların yüksek olması ve nem oranının artması, özellikle yaşlılar, hamile kadınlar ve kronik hastalığı bulunan kişiler üzerinde ciddi olumsuz etkiler yarattı.

MEYDANLAR ÖĞLEN BOŞ KALIYOR

Akşamüstüne doğru kalabalıklaşan Zafer Meydanı, Küçük park gibi dinlenme alanları öğle sıcaklıklarında boş kalıyor. Uzmanların uyarılarını dinleyen yaşlı, hamile ve çocuklar sokağa çıkmak için güneşin zararlı etkilerini azalttığı saatleri bekliyor. Çalışanlar ise sıcaklardan kendilerini koruma yöntemleri geliştirerek günlük rutinlerini sürdürmeye mücadelesi veriyor. Akşamları ise sıcak havadan bunalan Kütahyalıların kaçışı park, bahçe ve mesire alanları oluyor.

Kütahya’da bugün termometreler 5 dereceye varan düşüşler yaşayacak. Anacak yüzde 60 nem oranı yüzde 96 ya kadar çıkacak. Sıcaklıklar düşecek anacak hissedilen nem oranları yükselecek. Kütahya’da hava parçalı bulutlu seyrederken Perşembe günü yer yer yağışlar yaşanacak. Kütahya’nın Domaniç ilçesinde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *