ANTEP MUTFAĞI 20 YILDIR KÜTAHYALILARIN HİZMETİNDE; ‘KAHKE’DE NEYMİŞ? BİR DENEYELİM’

134

20 yıl önce Gaziantep’ten Kütahya’ya taşınan ve Kahke Katmer İşletmesini kuran İsmail Akgün Kütahyalılara Antep mutfağını tanıtıyor. Kütahyalıları her gün yepyeni ürünlerle tanıştıran Akgün deneyen her Kütahyalının övgüyle bahsettiğini belirterek “Duyanlarda geliyor. Kahke neymiş? Kerebiç neymiş? Biz de bir deneyelim tadına bakalım’ diyorlar” dedi.

Gaziantep mutfağının zengin çeşitliliğini 20 yıl önce Kütahya ile buluşturan Kahke Katmer İşletme Sahibi İsmail Akgün, Kütahyalıları yeni lezzetlerle tanıştırmaya devam ediyor. Bir kere deneyince lezzetlerin müptelası olunacağını belirten Akgün, Kütahyalılara seslenerek ‘önce deneyin, sonra alın’ çağrısı yaptı.

‘KIYMETLİ TADIMIZI KÜTAHYA’YA GETİRDİM’

Kütahyalı için en yeni lezzetlerden olan kerebiç tatlısını tanıtan Akgün, kerebiç tatlısının Gaziantep’te önemli ve kıymetli bir tatlı olduğunu vurgulayarak “Kerebiç tatlısı Antep’e özgü bir tattır. Kerebiçin tatlısı, cevizlisi, fıstıklısı var. Bayramların olmazsa olmazıdır bayramlarda illaki alınır ya da yapılır. Diğer günlerde de misafirlere ikramlığın en güzelidir. Ben kendimi bildim bileli kerebiç Antep’e özgüdür hep bilinir. Ben de bu kıymetli tadımızı Kütahya’ya getirdim. Kütahyalı insanımıza tanıttım. Kütahya’da da insanımız yavaş yavaş alışıyor bu lezzete. Denemeden kimse bilemez. Deneyen Kütahyalı vatandaşlarımızın çok hoşuna gidiyor. ‘Bu neymiş böyle’ diyor” dedi.

Kerebiçin yanında Kütahya’ya tanıttığı lezzetlerin arasında kahkenin de yer aldığını belirten Akgün kahkenin içerisinde de tarçın olduğunu söyledi. Antep mutfağını Kütahya’ya tanıtmaya çalıştıklarının altını çizen Akgün “Kütahyalı müşterilerimiz geliyor; ‘Kahke neymiş? Kerebiç neymiş? Biz de bir deneyelim tadına bakalım’ diyorlar. Online platformlardan da satış yapıyoruz. Oradan daha çok fazla insanımız fark edip denemek istiyor. Sipariş veriyor” ifadelerini kullandı.

VEJETARYENLER VE ŞEKER

HASTALARI İÇİN UYGUNDUR

Kahkenin nohut mayasından yapıldığını içerisinde şeker ve yumurtanın yer almadığını dile getiren Akgün bu yüzden vejetaryenlerin, şeker hastalarının gönül rahatlığı ile kullanabileceğini vurguladı. Kahkenin birçok faydası olduğunu kaydeden Akgün hafif bir hamur işi olduğunu ifade ederek “Midenin de suyunu çeker. Çocukluğumuzda biz çayın içerisine batırıp çocuğa mama niyetine yedirirler. Kahkede bizde çok kıymetlidir. Basit bir şey değildir. Hamuru dinlendirilir. Hemen unu dök yapmaya başla olmuyor kahkede. Kahke vejetaryenler için de uygun bir yiyecektir. İçerisinde yumurta da yok. Şeker hastalarına doktor diyor ki tatlı tuzlu yemeyeceksin. Ama kahkeyi gönül rahatlığıyla yiyebilirler” diye konuştu

Gaziantep mutfağının çok geniş ve çeşitli olduğunu belirten Akgün, bu çeşitliliği Kütahya mutfağı ile meç edip Kütahyalılara hizmet veriyor olmaktan büyük bir keyif aldığının altını çizdi. Kahke ve kerebiçin yanında yoğurtlu, sultanım, atom gibi birçok lezzeti Kütahyalılarla buluşturan Akgün “Hele ki insanlardan güzel yorumlar alıyorsanız, her şey daha güzel oluyor. Kütahyalılar ‘ustam ellerine sağlık. İyi ki gelmişsin Kütahya’ya, senin gibi ustayı kaybetmek istemiyoruz” diyor. Bu da yaptığın işten çok daha büyük keyif almamı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Herkesin bildiği çoğu Kütahyalının da sevdiği içli köftenin de Kahke Katmer’de bulunduğunu belirten Akgün “Kütahya’da bir numara biziz. Bu lezzeti hiçbir yer de bulmazsınız. Zaten biz yapıyoruz, tezgâha koyuyoruz, hemen bitiyor kalmıyor. İnsanlarımız birkaç gün önceden sipariş veriyor” dedi.

‘HER GELİŞTE BAMBAŞKA BİR DENEYİM’

Antep mutfağının zenginliğini Kütahya’ya tanıtmayı yavaş yavaş artıracaklarını ancak şu anda da her gün yeni bir çeşidi vitrinlerine eklediklerine dikkat çeken Akgün “Şimdi güzel gidiyor. Tezgâhta bugün aldığını zaten yarın göremezsin. Başka başla çeşitler çıkar. Her gün aynı çeşidi vitrinimize koymuyoruz. Kütahyalı vatandaşlarımızın da bunu bilmesinde fayda var. Bir hafta önce tattığı, aldığı ürün haftaya geldiğinde tezgâhta olmayabilir. Ama bu sefer yeni lezzetler tanımak için de tezgâhımızda çok çeşit olacaktır. Ya da vatandaşımız ürünlerimizi alıyor, sonra geliyor; ‘Şöyle bir şey almıştık. Bir daha istiyoruz’ diyor. Biz de çeşit çok olduğu için bazen anlayamıyoruz. Ama bazı müşterimiz fotoğraf gösteriyor. O an tezgâhta yoksa kalmamışsa ertesi gün hemen yapıp müşterimize teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘KÜLTÜRÜMÜZE ÖZGÜ

TATLARI BENİMSEMELİYİZ’

Kahke Katmer olarak her zaman yeniliğe açık olacaklarına vurgu yapan Akgün “Bilmediğimiz, bizim kültürümüzle özleşmeyen lezzetlere damak tadımızı alıştırmak yerine hem daha sağlıklı hem de temiz tatları yemek en güzeli. Yani aile olarak da buna alışkanlık geliştirilmeli. Çoluğumuza çocuğumu da bunu aşılamalıyız. Kültürümüze özgü tatları benimsemeliyiz” dedi. Belediye Başkanlarının da geçmişte dükkânını ziyaret ederek Antep lezzetlerinin tattıklarını ve çok beğendiklerini aktaran Akgün şu ifadeleri kullandılar, “Başkanlarımızdan tutun, memura, işçiye kadar birçok insanımız gelip kültürümüzün tatları denediler. Çok beğendiler. Bizim lezzetlerimiz Büyükten küçüğe ürünlerimiz herkese hitap ediyor.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *