FARKLI ÖNLEMLER ALINMASI GEREK

114

Kütahya Barosu meclise sunulan 17 maddelik yasa teklifinin hayvanların en temel hakkı olan yaşama hakkını açıkça ihlal ettiğini ifade ederek artan sokak hayvanları popülasyonuna karşı farklı bilimsel çözüm ve hayvanları yaşatan önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

YAŞAM HAKKI EN TEMEL HAK

Kütahya Barosu 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’n da değişiklik yapılması planlanan ve meclise sunulan 17 maddelik yasa teklifi hakkında basın açıklamasında bulundu. Teklifin hayvanların en temel hakkı olan yaşama hakkını açıkça ihlal ettiği ifade edilirken hayvanların, doğanın vazgeçilmez bir parçası olduğu ve onların yaşam haklarına saygı göstermenin, medeniyetin en temel sorumluluklarından biri olduğunu belirtildi.

Günümüzde hayvanların insanlar tarafından zulme, istismara maruz kaldığına dikkat çekilirken bu zulme ve istismara kanun kanalı ile çözüm aranması beklenirken sokak hayvanlarının ötenazi ile uyutulması planlanan yasa teklifinin kabulünün hayvan katliamına sebep olacağı dile getirildi.

YASA TEKLİFİ ÇALIŞMASI KATLİAMDIR

Geçmişten günümüze başka çözümler aranması gerektiği 5199 sayılı kanunun getirdiği yükümlülüklerin yerel yönetimlerce kanuna uygun olarak yerine getirilmesi ve bu çalışmalarında denetlenmesi gerektiğinin yıllarca dile getirildiği ancak bu çağrılara cevap verilmediği belirtilirken “Son gelinen noktada ise tek çözümün hayvanların ‘uyutulması’ adı altında ‘katledilmesine karar verilmiştir. Artan sokak hayvanları popülasyonuna karşı alınacak bir sürü bilimsel çözüm ve hayvanları yaşatan önlem varken meclise sunulan yasa teklifi çalışması katliamdan başka bir şey değildir.” İfadelerine yer verildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *