ÇOCUK ÜNİVERSİTESİNDE İLK ZİL YARIN ÇALIYOR ‘YAKINDAN TAKİP EDİP DESTEK SAĞLAYACAĞIZ’

165

Kütahya’da ilk kez hayata geçirilecek Çocuk Üniversitesinde ilk ders yarın başlıyor. DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, öğrencilerinin mülakatlar sonucunda tüm jürilerin puanlamaları üzerinden sıralama yapılarak belirlendiği Çocuk Üniversitesindeki eğitim sürecini yakından takip edip destekleyeceklerini ifade etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından Kütahya’da ilk kez hayata geçirilecek Çocuk Üniversitesi ilk ders için gün sayıyor.

MÜLAKATLAR TAMAMLANDI

30 Temmuz – 16 Ağustos tarihleri arasında, çocuklarımızın teknoloji, bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında yetkin 19 akademisyen ile ders sürecini devam ettireceği çocuk üniversitesinin mülakatları pazartesi itibari ile tamamlandı.

Çocukları bilimle tanıştırırken eğlendirmek, eğlendirirken öğretmek ve çocukları keşif için meraklı hale getirmeyi amaçlayan Çocuk Üniversitesinde İlkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıfı bitiren 20 öğrenci, bilimden sanata, spordan yapay zekaya 19 farklı alanda bilim insanlarından üniversite dersliklerinde ders alacak.

20 ASİL 15 YEDEK ADAY BELİRLENDİ

118 öğrencinin başvuru yaptığı çocuk üniversitesi 22 Temmuz pazartesi günü mülakatlarını tamamladı. Mülakatlar sabah saat 10’da başlayıp saat aralıkları ile gruplar şeklinde bölünerek gerçekleştirildi. Bu süreçte hem veliler bilgilendirildi hem de çocuklar mülakat bilim kurulu tarafından sınava alındı. Alanında tecrübeli 7 akademisyenden oluşan jürinin karşısında çocuklar, 5 ana kategori şeklinde ayrılan ders alanlarında kura usulü ile kendi çektikleri soruları yanıtladılar. Mülakatlar sonucunda tüm jürilerin puanlamaları üzerinden sıralama yapılarak 20 asil 15 yedek aday belirlendi.

19 FARKLI DERSTE VERİLECEK

Üç hafta boyunca Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 14.00-17.00 arasında öğrenciler, alanlarında yetkin akademisyenler rehberliğinde, tiyatro ve drama, müzik, zeka oyunları, İngilizce, robotik, yapay zekâ, yazılım, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat, voleybol, cimnastik, yüzme, seramik, resim, ebru, çizgi film / animasyon ile motivasyon ve iletişim gibi birçok farklı alana yönelik derslere girecekler.

‘BAŞLAMAK İÇİN HEYECANLIYIZ’

Geleceğin yeni nesil bilim insanları olma yolunda ilerleyen çocukların çocuk üniversitesindeki eğitim sürecini yakından takip edip destekleyeceklerini ifade eden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “30 Temmuz Salı günü çocuklarımızla bir araya gelmek ve ilk derse başlamak için heyecanlıyız.”ifadelerini kullandı.

M.RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *