DAMLA PROJESİ GÖNÜLLÜLERİNDEN DPÜ’YE ZİYARET ‘UZATTIĞINIZ EL FARK YARATIYOR’

139

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce yürütülen Damla Projesi kapsamında Kütahya’da bulunan proje ekibini ağırlayan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Yardıma ihtiyaç duyanlara el uzatmanın önemine değinerek gönüllü gençlerin büyük bir fark yarattığına değindi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Damla Projesi kapsamında Kütahya’yı ziyaret eden öğrenciler, Kütahya Dumlupınar Üniversitesine yaptıkları ziyarette Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ile bir araya geldi.

Farklı şehir ve ülkelerden gelen toplam 20 proje gönüllüsünün katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yürütülen projenin önemine değinerek “Tamamen gönüllülük esasına dayanan bu proje ile hepiniz gönüllere dokunmayı başarıyorsunuz. Yardıma ihtiyaç duyanlara elinizi uzatmanız, çocuk ve yaşlı evlerine yaptığınız ziyaretler büyük bir önem taşıyor. Bu çabalarınız sayesinde, hem bireyler hem de toplum için büyük bir fark yaratıyorsunuz. Tüm bunların yanında, farklı şehir ve ülkelerden bir araya gelerek adeta bir kültür mozaiği oluşturuyorsunuz. Sizleri üniversitemizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz ve bu anlamlı çalışmalarınıza destek vermekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Kızıltoprak’a plaket takdim eden proje gönüllüleri, yakın ilgilerinden dolayı tüm üniversite mensuplarına teşekkür etti.

DAMLA PROJESİ NEDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve 2014 yılından bu yana yürütülen Damla Projesi, gönüllü gençlerin herhangi bir maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu değerlendirilen sosyal faaliyetleri kapsamaktadır.

Damla Gönüllülük Hareketinde lise ziyaretleri, huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi ziyareti, sevgi evi ve çocuk evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur’an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *