İŞKUR’DA İŞ VAR! İŞ ARAYAN VE İŞVEREN BİR ARAYA GELİYOR

186

Belirli gün ve saatlerde işsizler ve işverenler bir araya toplu iş görüşmeleri gerçekleştirildiğini duyuran İŞKUR, iş arayan vatandaşları kuruma davet etti.

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde, işsizler ve işverenler bir araya geliyor.  Özel sektör işletmelerinden alınan talepler doğrultusunda haftanın belirli gün ve saatlerinde toplu iş görüşmeleri gerçekleştiriliyor.

İŞ ARAYAN BİNLERCE KİŞİYE ARACI OLUNDU

İşe Yerleştirme ve Danışmanlık Servisi tarafından yapılan açıklamada; “İl Müdürlüğümüz binasında gerçekleştirilen toplu iş görüşmeleri ile ilimizde faaliyet gösteren birçok işletmenin işgücü alımlarına aracılık etmeye devam ediyoruz. 2024 yılı başından bu yana yaklaşık 12 bin iş arayana bireysel danışmanlık hizmeti verilmiştir. Ayrıca 2.100 işverenimiz danışmanlarımızca ziyaret edilmiş ve talepleri alınmıştır. Böylece, kurum olarak sistemimizde yayınlanan 10.716 kişilik işgücü talebine yönlendirme yapılması ve toplu iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi suretiyle binlerce işsizin meslek edinmesine ve işe yerleşmesine aracılık edildi” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “İş arayan vatandaşlarımızı,  danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak ve toplu iş görüşmelerine katılmak üzere Kurumumuza davet ediyor; Müdürlüğümüze ait sosyal medya platformlarını takip etmelerini öneriyoruz.” HABER BÜLTENİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *