BÖLGE TARIMI İÇİN YENİ BİR DÖNEM: KÖY HALKINA EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK

237

Kütahya’nın Demirciören köyünde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler’ in alt kuruluşlarından Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından desteklenen önemli bir proje hayata gerçekleştirildi. Köyde 29 adet sera kuruldu ve bu seralar bölge tarımının geleceği için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.

Proje kapsamında kurulan seralar, köylüler ve yetkililer tarafından imece usulü inşa edildi. Seraların kurulumu, köy halkının ortak çabasıyla gerçekleştirildi ve bu süreçte bölge halkının tarım alanındaki bilgi ve tecrübeleri de paylaşıldı.

ÜRETİM DAHA SAĞLIKLI İLERLEYECEK

Kurulan seralar, domates, salatalık, taze fasulye gibi birçok ürünün, mevsimsel şartların zorluğuna bağlı olmaksızın yetiştirilmesine olanak sağlayacak. Bu sayede, Demirciören köyünde tarım faaliyetleri yıl boyunca sürdürülebilir hale gelecek ve köylüler, ürünlerini daha düzenli bir şekilde yetiştirme fırsatı bulacak.

“REKOLTE KAYBININ ÖNÜNE GEÇECEK ”

 Köyde yaşamını sürdürüp bir yandan da çiftçilikle uğraşan Mustafa İnce, “Seralarımız desteklerle birlikte hayata geçti. Önceden fidelerimizi almak zorunda kalıyorduk. Şimdi ise eğitimler ışığında fidelerimizi kendimiz yetiştiriyoruz. Bu durumda bizlerin bütçesine katkı sağlayacak. İlkbahar mevsimindeki yağışlardan etkilenmeyerek rekolte düşüklüğüne sebebiyet vermeyeceğiz” dedi.

KÖY HALKINA EKONOMİK KATKI SUNMASI HEDEFLENİYOR

Demirciören köyünde kurulan seraların, bölgenin tarımsal üretkenliğine önemli bir katkı sunması ve köylülerin ekonomik olarak güçlenmesini sağlaması hedefleniyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *