ÇOCUKLARIN ELLERİNDEN LİMONATALAR FİLİSTİN’İ SERİNLETECEK ‘ZULMÜN KARŞISINDA DURUŞUNUZU GÖSTERİN’

215

Kütahya İHH Kadın Kolları tarafından düzenlenen kampanya kapsamında Gazze’deki temiz su ihtiyacına katkı sağlamak için minik gönüllüler limonata sattı. İHH Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Karakaya, büyük zulmün karşısında yardımların işe yaramayacağını düşünen herkese ateşe bir damla su taşıyan karıncayı hatırlatarak cevap verdi.

Kütahya İHH Kadın Kolları, “Acil Temiz Su Projesine” katkı sağlamak amacıyla Gazze yararına kampanya düzenledi. Çocuk gönüllüler tarafından limonata, gözleme, kırtasiye malzemeleri, rozetlerin satıldığı kampanya Kütahyalılar tarafından büyük ilgi gördü.

‘ÖLDÜRMEKTEN VAZGEÇMİYORLAR’

Gazze’deki şiddet olayları her geçen gün artmaya devam ettiğini, insanların sıkıntılarının da aynı doğrultuda büyüdüğünü ifade eden İHH Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Karakaya, “Çünkü öldürmekten vazgeçmiyorlar.” Dedi. Gazze’de bütün alt yapı sistemleri harap olmuş durumda olduğunu dile getiren Karakaya, insanların ne elektriğe ne suya ne de hayatın devamlılığını gerektiren temel ihtiyaç maddelerine ulaşmalarının git gide zorlaştığını belirtti.

Mevsim şartlarının zorlayıcılığına da dikkat çeken Karakaya, “Coğrafya çok sıcak. Biz de burada kendi rahat ortamlarımızda dururken en azından bir miktar da olsa temiz su gönderelim istiyoruz. Kütahya İHH Kadın Kolları Mutfak Atölyesi ile birlikte bugün burada gözleme yapıyoruz. Bu sıcakta sacların başında arkadaşlarımız. Her türlü imkânımız varken biraz rahatımızdan fedakârlık yaparak kardeşlerimize bir nebze olsun destek olmaya çalışıyoruz.” dedi. İHH Temiz Su Projesinde bir ton suyun 650 TL olduğunu açıklayan Karakaya, etkinlikten sağlanan gelir ile Gazze’ye temiz su gönderileceğini vurguladı.

‘TAMAMI OLMASA DA YARDIMLAR ULAŞIYOR’

Kafalarda hala “Yardımlar nasıl ulaşacak?” gibi soru işaretleri olduğunu ifade eden Karakaya, “Evet, tüm yardımlar geçmiyor. İsrail tüm yardımların geçmesine izin vermiyor. Ama dikkat ederseniz orada 10 aydır devam eden bir zulüm, katliam var. Evet, açlıktan ölen insanlar var ama bu kitleler halinde bir ölüm değil. Bu da yardımların bir miktarının da olsa ulaştığını ispatı. Çünkü orada ekin yok, hayvan yok, tarım yok yenecek bir şey kalmadı. Bu yardımlarla Gazze şeridindeki insanlara az da olsa en azından hayatlarını idame ettirecek kadar bir şeyler gidiyor. Aynı şekilde tankerlerle su da gönderiliyor. İsrail engellemeye çalışıyor ama tamamen de engelleyemiyor. Çünkü bütün dünyanın gözü de orada. Bu yüzden bir miktarına izin veriyor.” İfadelerini kullandı.

İHH’nın olayların başlangıcından bu güne kadar her gün ortalama 50 bin kişiye sıcak yemek dağıttığını belirten Karakaya, “Bu da yardımlarınızın ulaştığını gösteriyor. Bu yardımlar bizim çalışmalarımızdan geliyor. Bütün Türkiye’de illerde ilçelerde kadınların, erkeklerin, gençlerin, çocukların emekleriyle yaptıkları limonatalarla, dağıttıkları karpuzlarla küçük küçük ördükleri anahtarlıklar, bu şekilde biriktirilen paralar gönderiliyor.” Şeklinde konuştu.

‘ZULÜM BİTMESE DE SAFIMIZ BELLİ OLACAK’

Zulmün bitmesi için dua eden Karakaya, “Bu zulüm bitse biz orayı ihya da ederiz, yeniden ayağa kaldırırız. Ama savaş bitmiyor. Yaptıklarımız bir işe yaramıyormuş gibi görünebilir ama kesinlikle işe yarıyor bir çocuğun bile midesine bir yudum su bir parça ekmek gidiyorsa biz onu yapmakla mükellefiz. Bize “Ne işe yarıyor bunlar, Gazze bu kadarcık insanla mı kurutulacak? O büyük zulmün karşısında denebilir yaptığınız ne işe yarar ki?” deniyor. Ama biz zulme karşı duruşumuzu gösteriyoruz burada. Biz bugün evimizde oturup TV başında da olabilirdik. Ama sabahtan beri ayakta emek veriyoruz. Bu zulmün karşısında bir duruştur. Karınca misali. Belki bu bir damla su ateşi söndürmeyecek ama safımız belli olacak. Biz de burada safımızı belli ediyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz.”dedi. Dünya ülkelerinin İsrail zulmüne karşı daha çok ses çıkarması gerektiğine dikkat çeken Karakaya, İsrail’in az sayıda nüfusu ile tüm dünyaya hükmedebildiğine değindi. Bu mücadelenin uzun süreli bir mücadele olduğuna vurgu yapan Karakaya, o yüzden Müslümanların çok çalışması, çocuklarını çok iyi eğitmesi gerektiğini belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *