ÜCRETSİZ OLAN KARAVAN PARK ALANLARINDAN 250 TL ÜCRET ALINACAK ‘VATANDAŞIN İŞİNİ ENGELLEMEYECEĞİZ’

177

Yedigöller 100 Yıl Kültür Parkı’ndan ve Yoncalı Kamp Alanı’ndan bulunan karavan park alanlarından ücret alınacak. Büyükşehirlerde alınan ücretlerin 300-350 lira bandında olduğunu belirten Belediye Başkanı Eyüp Kahveci “Biz karavan park ücretini günlük 250 lira olarak belirledik. Vatandaşımızın da işini engellememek adına bu rakam güzel” dedi.

Kütahya Belediye meclisinde Yedigöller 100 Yıl Kültür Parkı’nda bulunan karavan park alanında vatandaşların uzun süreli karavanlarını park etmelerini ve diğer vatandaşların mağdur olmasını önlemek amacıyla gelir tarifesinde Yedigöller karavan alanı ücretinin eklenmesi müzakere edildi. İşletme Ve İştirakler Müdürü Rıza Arslan Yedigöller Parkı içerisinde 11 araçlık karavan otoparkı bulunduğunu belirterek, bu alanı kullanan karavanların yararlanması için WC, duş, elektrik ve bulaşık yıkama yerinin mevcut olduğunu ifade etti. 2024 gelir tarifesi karavan otoparkı ücretinin günlük 250 TL olarak eklenmesini belediye meclis oylarına sunuldu. Ücret istenme sebepleri ve artıları mecliste müzakere edilmesinin ardından karavan otoparkı ücretinin günlük 250 TL olması meclis çoğunluğu ile kabul edildi.

‘SAHİBİNİ BULAMADIĞIMIZ KARAVAN VAR’

Ak Parti Meclis üyeleri, maddenin kararlaştırıldığı şekilde Plan bütçe komisyonuna havalesini arz etti. Konuya açıklık getirmek istediğini belirten Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci konunun çok önemli olduğunu vurgulayarak “Yedigöller’de bir karavan alanı var ve aylardır orada bir işgaliye de var. Kimin olduğunu bilmediğimiz, sahibini belirleyemediğimiz bir araç var. Sahibini bulamadık. Vatandaş karavanı bırakmış gitmiş. Gerekirse emniyetle de temas edilecek Şimdi biz bunları ücretlendiremiyoruz. Şimdi bu konu Plan Bütçe Komisyonuna giderse, orada aylarca bekler” diye konuştu.  Dün açılan Yoncalı Karavan Park Merkezi’nde de bugünden itibaren kabullerin başlayacağını açıklayan Başkan Kahveci  “Bir taraftan da önümüzdeki yıla yetiştirilmek üzere Ilıca’da da Karavan Park alanı açıyoruz. Bu konu o yüzden çok önemli. Hızlıca piyasa analizleri de yaptık. Karavan Park ücretleri İstanbul’da 350 lira, Eskişehir’de 300 lira gibi rakamlar da vardı. Biz günlük 250 lira olarak belirledik. Vatandaşımızın da işini engellememek adına bu rakam olsun dedik” ifadelerini kullandı.  Bir an önce Karavan Park tahsilatlarına geçmek için meclis gündemine maddenin geçirildiğine dikkat çeken Başkan Kahveci fiyatların şu anki tarife üzerinden belirlendiğini, Eylül ayında gelir tarifesi tekrar elden geçeceğini ifade etti. Karavan Park ücretlerinin 250 lira fiyatlandırma ile meclis oyundan geçmesinin çok makbul olacağını vurguladı.

‘ILICA’DA ÇALIŞMALAR BİRAZ ZAMAN ALACAK’

Ilıca’da yapılacak çalışmaları anlatan Başkan Kahveci, Ilıca için Turizm Bakanlığı ile bir takım çalışmalarda bulunulduğunu belirtti.  Ilıca’da özel bir Karavan Kamp Merkezi ve Kamp Çadır Merkezi istediklerini dile getiren Başkan Kahveci taleplerinin reddedildiğini açıkladı. Ilıca’nın farklı bir turizm bölgesi olduğunu kaydeden Başkan Kahveci “Yıllar önce bu Türkiye Cumhuriyeti Kütahya Belediyesi tarafından yapılmış bir mekan var orada. Şu anda orası piknik Alanı olarak kullanılıyor. Piknik alanında yapmak bize katma değer sağlamayacağı için fayda maliyeti esasında biz orayı değerlendirmek istemiyoruz” dedi.  Eski Belediye Başkanı Mustafa İça döneminde yapılan taş evlerin altındaki bir bölgeyi işaret eden Başkan Kahveci “Tam oraya bir Karavan Kamp Merkezi oluşturalım dedik. Bakanlık da oraya izin vermedi. Turizm bölgesi statüsünden dolayı ret veriyorlar.  Bizim başka arayışlarımız devam ediyor. Ama mevcut noktada planladığımız yer, belediyenin orada eskiden lojman olarak kullanılmış bir kiralık evi var. 9 odaya bölünüp Pansiyon haline getirilecek bir yerimiz var. Hemen Sarı Kızın karşısında bize ait bölge. Bu bölgeler belediyeye ait olduğu için turizm potansiyelinin içerisine girecek bir yapısı da yok. Gerekli çalışmaları yapacağız. Ilıca’da çalışmalar sonlandığında Karavan Kamp Merkezi için belirlenen ücretler değişebilir. Ama Ilıca’da planladığımız çalışmalar biraz zaman alacak” şeklinde konuştu.

KARAVAN PARK YERLERİNİ

OTOMOBİLLER DOLDURUYOR

Karavan kamplar için işgaliye ücretlerinin teminin belediye tarafından yapılacağının altını çizen Başkan Kahveci “Alan girişine personel bırakacağız. Bariyer sistemlerini ve güvenliği kontrol edecek. Ve para akışı da doğrudan önce iban üzerinden ilerleyecek. Alınan ücretler Kütahya Belediyesi Mali İşler hesabına düştükten sonra karavan girişi kabul edilecek” ifadelerine yer verdi.  Açıklanan 250 liralık ücretin ilk 10 gün için geçerli olduğunu vurgulayan Başkan Kahveci, uzun süreli kalışlarda ücretlerin değişeceğini belirtti. Ücret değişiminin Kütahya Belediyesi lehine olacağını aktaran Kahveci karavan parklardan ücret alınmasının iyi gelir getirici unsur olacağının altını çizdi.   Geçtiğimiz günlerde Yedigöller 100 Yıl Kültür Parkı’nda bulunan 11 araçlık karavan otoparkının,  dokuzunun otomobiller tarafından otopark yeri olarak kullanıldığını dile getiren Başkan Kahveci bunlarında önüne geçileceğini belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *