KÜTAHYA’DA APART VE YURT FİYATLARI NE KADAR? 55 BİN LİRAYI GÖZDEN ÇIKARIN

436

Üniversite öğrencilerine barınma hizmeti sağlayan özel yurt ve apartlarda yoğunluk başladı. Öyle ki şimdiden odalarının dolduğu apartlar, kapasitesinin yarasına ulaşan yurtlar bulunuyor. Kütahya’da bir öğrencinin kendi imkanları ile apart ya da yurtta barınma masrafı tek kişilik odalarda ortalama 70 bin TL’den, iki kişilik odalarda ortalama 55 bin TL arasında seyrediyor.

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte şehir dışında üniversite kazanan öğrenciler ve velilerini kalacak yer telaşı sardı. Kütahya’da da KYK yurtlarının dışında çok sayıda öğrenci apartı ve yurdu  öğrencilere barınma hizmeti veriyor.

BAZI İŞLETMELERDE

ODALAR ŞİMDİDEN DOLU

Yoğunluğun şimdiden yaşandığını ifade eden apart ve yurt işletmecileri, şu an telefonla kayıt aldıklarını, KSBÜ ve DPÜ’de kayıtların 19 Ağustos’ta başlayacağını ve yoğunluğun daha da artacağını tahmin ediyor. Öğrenci ve velilerin elini çabuk tutmasında fayda var çünkü tek ve iki kişilik odaların dolduğu apartlar, şimdiden kapasitesinin yarsına ulaşan yurtlar mevcut.

Apart ve yurt fiyatları ise işletmenin konumu, yemek hizmet sunulup sunulmadığı, odaların kaç kişiden oluştuğu, eşyaların kalitesi ve işletmelerin olanaklarına göre değişiklik gösteriyor.

Kütahya’da apart fiyatları tek kişilik odalar için yıllık 120 bin TL ile 130 bin TL arasında değişiyor. 2 kişilik odalarda ise fiyat 70 bin’den başlayıp 100bin’e kadar çıkıyor. 3 kişilik odalarda fiyat 60 bin ila 65 arasında değişiyor. Apartlarda yurtlardan farklı olarak mutfak kısmı bulunuyor öğrencilerin, kendi yemeğini pişirme imkanı bulunuyor.

KİŞİ SAYISI ARTTIKÇA FİYAT DÜŞÜYOR

Yurtlarda ise genelde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği bulunuyor, kimi yurtlarda akşam yemeği haftalık olarak ücretlendiriliyor. Yurtlarda tek kişilik odalar, 70 bin TL’den başlayıp 140bin TL’ye kadar çıkıyor. 2 kişilik odalar en az 55 bin TL, en fazla 85 bin TL’den kiralanıyor. 3 kişilik odalar 40 bin ile 50 bin arasında bulunuyor. 4 kişilik odalarda fiyat 35 bin, 6 kişilik odalar 27 bin civarlarında seyrediyor. Yurt işletme sahipleri öğrencilerin özellikle ilk senelerinde arkadaşlar edinmeleri açısında yurtların daha avantajlı olduğunu belirtiyor.

Yurt ve apartlarda yıllık fiyatlar genellikle 10 taksitle elden tahsil ediliyor.

 ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *