BABAMI İSTİYORUM

269

  Adam işinden yorgun argın eve döndüğünde beş yaşındaki çocuğunu kapının önünde beklerken buldu. Çocuk babasına,” Babacığım bir saatte ne kadar para kazanıyorsun” diye sordu… Zaten yorgun bir halde eve gelen adam, ” Bu senin işin değil” diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk ” Babacığım lütfen, bilmek istiyorum” diye üsteledi.

 Adam ” İlla da bilmek istiyorsan diyerek kazandığı parayı söyledi. Cevabını alan çocuk, ” Peki bana yarısını borç verir misin?” diye sordu.

 Adam iyice sinirlenip, ” Benim senin saçma sapan oyuncaklarına veya benzeri şeylere ayıracak param yok dedi. Hadi derhal odana git  kapıyı kapat” diye üsteledi. Çocuk üzgün ve sessizce odasına çıkıp kapıyı kapattı. 

  Adam sinirli bir tavırla ” Bu çocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder” diye düşündü. Aradan bir saat geçtikten sonra adam biraz sakinleşti yanlış yaptığını anladı ve çocuğa parayı

neden istediğini bile sormadığı düşündü,” Belki de gerçekten lazımdı”diye geçirdi içinden. Yukarıya çocuğun odasına çıktı yatağında olan çocuğa, “Uyuyor musun” diye sordu.  Çocuk ” Hayır” diye cevap verdi. ” Al bakalım, istediğin parayı.Sana az önce sert davrandığım için üzgünüm. Ama bugün uzun ve yorucu bir gün geçirdim” dedi.

 Çocuk sevinçle haykırdı, ” Teşekkürler babacığım” diyerek hemen yastığının altından diğer buruşuk paraları çıkardı ve yavaşça paraları saydı. Bunu gören adam iyice sinirlenerek ” Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun? Benim, senin saçma çocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok” diye kızdı. Çocuk “param vardı ama yeterince

 yoktu” dedi ve yüzünde mahcup bir gülücükle paraları babasına uzattı; ” İşte bana verdiğin paralar şimdi bir saatini alabilir miyim babacığım?”

  Alıntı yaptığım bu hikaye aslında çok şey ifade ediyor. İş dönüşü eve gelmek, eşiyle çocuğuyla vakit geçirmek, onlarla muhabbet etmek çok güzel bir duygudur. İlgisiz kalan çocuktan saygı beklenmemeli. Çünkü “çocuk kalkar babasına bakar” Hep sevgiyle kalmanız temennisiyle sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *