KÜTAHYA VE DENGUELE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

140

Kütahya Belediyesi, kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekledi. Fildişi Sahili Batı Afrika Denguele Özerk Bölgesi ile Kütahya’yı kardeş şehir yapan protokolü imzalayan Başkan Eyüp Kahveci, protokol ile Kütahya’nın uluslararası arenada görünürlüğü ve bilinirliğinin artacağını belirtti.

Fildişi Sahili Batı Afrika Denguele Özerk Bölgesi ile Kütahya’yı kardeş şehir yapan protokol, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve Denguele Özerk Bölgesi Bakanı-Valisi Gaoussou Toure tarafından imza altına alınarak resmiyet kazandı.

GÖRÜNÜRLÜĞÜ VE BİLİNİRLİĞİ ARTACAK

Kardeş Şehir İş Birliği Protokolü’nün hayırlara vesile olmasını temenni eden Başkan Kahveci, imzalanan protokol kapsamında, Kütahya’nın Afrika ülkelerine sağladığı destek ile ağının genişletilmiş olacağını ve şehrin uluslararası arenada görünürlüğü ve bilinirliğinin artacağını belirtti.

Başkan Kahveci, başta Denguélé Özerk Bölgesi Bakanı-Valisi Gaoussou Toure, Fildişi Sahili’nin Türkiye ve Gürcistan Büyükelçisi H.E. Khadijata Toure ve Kültürel İşlerden Sorumlu Diplomat San Serge Kouadio olmak üzere protokol imzalanması kapsamında belediyeye ziyarette bulunan tüm heyet üyelerine teşekkürlerini sundu.

Makamda gerçekleştirilen imza töreni, Başkan Kahveci ile Denguele heyeti arasında karşılıklı hediye takdiminin yapılması ile sona erdi.

ŞEHRİ YAKINDAN TANIDILAR

Protokol imza töreninin ardından, Etüd Proje Müdürü Mehmet Zenci ve ekibi ile Denguele Özerk Bölgesi heyeti şehrin tarihi ve turistik mekanlarından; Germiyan Sokağı, Mehmet Gürsoy Konağı, Kent Tarihi Müzesi, Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü’ne bağlı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Konağı ve Zanaat ve Halk Sanatları Konağı (Kurşunlu Sokak) ve Ulu Cami’yi ziyaret ederek keyifli bir şehir turu gerçekleştirdi ve şehri yakından tanıma fırsatı buldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *