YAZ KURAN KURSLARI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ: ŞAMPİYON TAKIM AĞAÇKÖY OLDU

179

2024 Yılı Yaz Kuran Kursuna devam eden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada Ağaçköy birinci, Merkez Kuran Kursu ikinci, Aydınlık Evler üçüncü oldu. Kütahya Din Görevlileri Dernek Başkanı Turan Bayatlı, “Yaz kuran kursumuzu sporla desteklemek bizim için çok önemli ve güzel bir iş. Çocuklar için önemli moral motivasyon sağlıyor.” Dedi.

Kütahya İl Müftülüğü 2024 Yılı Yaz Kuran Kursuna devam eden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen turnuva sona erdi. 2010 ve 2013 yılları arasında doğan öğrencilerin oluşturduğu, 12 takımın katıldığı müsabakalar, Anadolu Aile Derneği futbol sahasında yapıldı.

12 TAKIM KATILDI

Turnuva hakkında bilgi veren Kütahya Din Görevlileri Dernek Başkanı, Merkez Kuran Kursu Yöneticisi Turan Bayatlı, “Katılan 12 takımın ilk 8’i eleme usulüyle elendi. Birinci, ikinci ve üçüncüyü tespit etmek için son 3 günden beri takımlarımız yarıştı. Bu yarışmadan Ağaçköy birinci, Merkez Kuran Kursu ikinci, Aydınlık Evler de üçüncü oldu ve kupayı aldılar.” İfadelerini kullandı.

Kütahya Din Görevlileri Derneği olarak bundan sonraki çalışmalarında da sosyal faaliyetlere devam edeceklerini ifade eden Bayatlı, bu yarışmaların çocuklar, dernek ve müftülük için önemine değinerek bundan sonraki çalışmalarda da öğrencilerin hep yanında olacaklarını belirtti. Bütün takımların yarıştığı güzel bir etkinliğe imza attıklarını dile getiren Bayatlı, bütün takımlara teşekkür etti.

‘ÇOCUKLARA MOTİVASYON SAĞLIYOR’

Kendileri ile sahalarını paylaşan Anadolu Aile Derneğine de teşekkür eden Bayatlı, “Yaz kuran kursumuzu sporla desteklemek bizim için çok önemli ve güzel bir iş. Çocuklar için önemli moral motivasyon sağlıyor. Bunun devamlılığını sağlamak da çok kıymetli olacak. Bu moral motivasyonu öğrencilerimize en güzel şekilde sağlamaya çalıştık. Çocuklarımızın moralleri gayet yerinde. Sevinçleri gözlerinden okunuyor. Bu da bizim için hep büyük bir mutluluk hem de gurur kaynağı. Onlar mutlu olduğunda bizde mutlu oluyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘DERECE YAPAMAYAN HİÇ ÜZÜLMESİN’

Turnuvada derece yapamayan öğrencilerin hiç üzülmemesi gerektiğini dile getiren Bayatlı, şu ifadeleri kullandı: “Bu bir spor kazanmak da kaybetmek de var. Bütün öğrencilerimiz bizim için aynı kıymete sahip. Biz turnuvaya katılan bütün öğrencilerimize madalya verdik. Onları da onore etmeye çalıştık. Kaybetmenin yanında yenmek, yenmenin yanında yenilmek var. Bu gayet normal. Bu sporun bir neticesi.” Turnuvada derece giren takımlara Kupaları İl Müftü Yardımcısı Salim Üzülmez tarafından verildi. Turnuva sonunda madalyaların sahibini bulmasının ardından dernek adına öğrencilere pamuk şeker dağıtıldı. Öğrenciler pamuk şeker eşliğinde turnuva sonu heyecanının da tadını çıkarmış oldu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *