‘12 AY ÖĞRENCİ HAYATI OLMALI’

142

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında üniversite akademik takvimine göre yaz okulu açılmasına rağmen pek çok fakültenin ders açmadığını bu yüzden öğrencilerin başka başka şehirlere gitmek zorunda kaldığını ifade eden Sapphire Kız Apart İşletme Sahibi Enes Eren Şan, bu durumunda hem şehirdeki esnafı hem de öğrenciyi mağdur ettiğini vurguladı.

Kütahya Sapphire Kız Apart İşletme Sahibi Enes Eren Şan, Kütahya’da hizmet veren apart ve yurt işletmecileri adında yaşadıklarını bir soruna dikkat çekti.

YAZ OKULU AÇILIYOR

AMA DERS AÇILMIYOR

Kütahya’nın bir öğrenci şehri olduğunu vurgulayan Şan, “Ancak geçen sezon yaz okuluna kalan öğrencilerin yüzde 90’ı başka şehirlerden ders almak zorunda kaldı. Çünkü üniversite akademik takvimine göre yaz okulu açıyor. Mezun durumunda bir dersi alması gerekiyor. Ama çoğu fakülte yaz okulu açmadığı için mezun durumunda olan öğrenciler yaz okulunda ders alamıyor.” İfadelerini kullandı.  

‘FARKLI ŞEHİRLERE GİTMEK ZORUNDA KALIYORLAR’

Geçtiğimiz sene öğrencilerden Eskişehir’e, Ankara’ya hatta Gaziantep’e kadar öğrenci yolladıklarını dile getiren Şan, “Öğrenciler mezun olabilmek için oralardan ders almak durumda kalıyor. Bu daha önceki yıllarda böyle değildi. Biz yaz aylarında aşırı bir yoğunluk yaşardık tüm bölümler, fakülteler yaz okulu açardı. Ama şimdi anladığım kadarıyla bölümlerin inisiyatifine bırakılıyor. Şimdi öğrenciler tek bir ders için dahi gidiyor başka şehirden başka üniversiteden ders almak zorunda kalıyor.” Dedi.

‘ÖĞRENCİYİ ŞEHİRDEN

ÇEKMEK İYİ BİR ŞEY DEĞİL’

Bu durumunda kendileri etkilediği kadar bir öğrenci şehri olan Kütahya’yı da etkilediğini vurgulayan Şan, şu ifadelerini kullandı: “Öğrenciyi şehirden çekmek iyi bir şey değil. DPÜ’de Sürekli Eğitim Merkezi de var. 12 ay burada öğrenci hayatının olması gerekiyor. Öğrenci mağdur oluyor. Bu hem esnaf olarak bizim sorunumuz hem de öğrenci ile empati yapınca kendinizi onların yerine koyunca anlıyorsunuz, onların sorunu.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *