YENİ HAFTADA HAVA NASIL OLACAK? SICAKLIKLAR KAVURACAK!

178

Pazar günü Kütahya’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası bugün de devam edecek. En yüksek sıcaklığın 36 dereceye kadar çıkacağı Kütahya’da vatandaşların güneş çarpması riskine karşı tedbirli olması büyük önem taşıyor.

Tüm Türkiye, yazın en sıcak günlerini yaşarken bir nedeni de yüksek sıcaklıklar olan yangınlarla mücadele ediliyor. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre, bölge genelinde hava sıcaklıkları hafta sonu olduğu gibi Pazartesi günü de mevsim normallerinin üzerinde geçecek.

EN YÜKSEK SICAKLIK 36

DERECEYE KADAR ÇIKACAK

Pazartesi günü Kütahya’da en yüksek sıcaklık 36 dereceye kadar çıkacak. Beklenen en düşük sıcaklık ise 15 derece. Rüzgarın 12 km hızla güneybatıdan esmesi bekleniyor. Yüksek sıcaklıklar yarın ise zirveye çıkacak.

Vatandaşların yüksek sıcaklıklarla mücadelesi sırasında sıvı kaybına, güneş çarpması riskine karşı tedbirli olması gerekiyor. Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11:00 ile 16:00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları büyük önem taşıyor.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *