KÖPEKLER TOPLATILIYOR İDDİALARI GERÇEK DEĞİL

489

Sosyal medyada dolaşan “Tunçbilek Belediyesi tarafından sokak köpekleri toplatılıyor” iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

“Tunçbilek Belediyesi tarafından sokak köpekleri toplatılıyor” şeklindeki paylaşımların ardından Tunçbilek Belediye Zabıta Biriminden Zabıta Memuru Hasan Yağcı konunun iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Dün sosyal medya platformlarında Tunçbilek Belediyesi tarafından sokak köpeklerinin toplatıldığı iddiaları yayıldı.

Sosyal medyadaki iddialar doğruları yansıtmadığını ifade eden Tunçbilek Belediyesi Zabıta Biriminden Zabıta Memuru Hasan Yağcı, “Sosyal medyada gündeme gelen olay eğer doğruysa Tunçbilek Belediyesi ekipleri tarafından yapılmıyor. Köpeklerin toplatıldığına dair hiçbir bilgi, hiçbir veri bizim belediyemizde ve birimizde yer almıyor.” İfadelerini kullandı.

Bazen hayvan barınağına köpekleri götürdüklerini ifade eden Yağcı, “Ancak bu yasadan önce de. hasta, yaralı köpekleri taşımak için uyguladığımız bir durum.” Dedi.

Belediye zabıta birimi olarak toplama hakkında kendilerine hiçbir bilgilendirme yapılmadığını dile getiren Yağcı, “Eğer böyle bir girişim olsa bunu zabıta ekipleri yapar. Ama bizim haberimiz bile yok.” ifadelerini kullandı.  

‘NE AMAÇLA YAYILIYOR?’

Kendilerine böyle bir talimat gelmediğinin altını çizen Yağcı, “belediyeden de böyle bir emir karar gelmedi. Toplatılan bir köpek olmadı daha. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Bu haberler ne amaçla yayınlanıyor ben bilmiyorum.” Dedi.

‘BİZE İNTİKAL EDEN BİR YAZI YOK’

Yalnızca her zaman yaptıkları gibi bakıma ihtiyacı olan köpekleri barınağa taşıdıklarına değinen Yağcı, “Bunun dışında vatandaşlar da köpekleri barınaklara teslim edebiliyorlar böyle bir yanı da var. Ama belediyemizle alakalı değil bu. Sokak hayvanları yasası kanundan geçirildikten sonra zabıta birimine intikal eden hiçbir yazı olmadı.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *