‘YONCALI FİZİK TEDAVİ HASTASI KAPANACAK’ İDDİALARI DOĞRU DEĞİL: HASTANE EKONOMİYİ VE TURİZMİ CANLANDIRIYOR

374

Sosyal medyada Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Eylül ayında kapanacağı iddialarına yanıt veren Yoncalı Mahallesi Muhtarı Hasan Yılmaz İddiaların yersiz olduğunu Kütahya’nın yüz akı olan Yoncalı’nın bu tür ithamlara maruz bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, hastanenin hem turizme hem de ekonomiye büyük katkı sağladığını ifade etti.

‘HASTANE BÜYÜK BİR HİZMET’

Yoncalı’nın Kütahya için büyük bir değer olduğunu ifade eden Yılmaz, Yoncalı’da yapılan küçük ya da büyük her hizmetten hem Yoncalı mahallesi sakinlerinin hem de tüm Kütahyalıların hem de çevre illerden pek çok vatandaşın yaralandığının altını çizerek sosyal medya söylentilerinin ciddiye alınmamasını belirtti.

Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Eylül ayında kapanacağı söylentilerinin sadece sosyal medyadan ortaya atılan bir iddia olmaktan öteye geçmediğinin altını çizen Yılmaz “Bunlar sosyal medyada dönen söylenti olarak da kalır. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde ortaya atılan bu iddiaları itimat etmesinler. Yoncalı sakinleri ve tüm Kütahyalı hemşerilerimiz için Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi büyük bir hizmet. Bu şekilde ortaya atılan iddialara da kulak asmasınlar” ifadelerini kullandı.

‘20 GÜNDE BİR 150 AİLE DEĞİŞİYOR’

Hastanenin Yoncalı’ya birçok olumlu getirisinin olduğunu belirten Fizik Tedavi Hastanesinin kapanmasının Yoncalı’yı haliyle de Kütahya’yı olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin şehir dışından da pek çok hastaya şifa olduğunu dile getiren Yılmaz “Fizik tedavi hastanesinde ayaktan da tedavi yapıyorlar. Yatarak da tedavi yapıyor. 150 yatak var.  Şehir dışından da aileler geliyor. Her 20 günde bir 150 kişinin ailesiyle geldiğini düşünün. Bu aileler de 3-4 kişilik aileler hem tedavimizi yaptıralım tedavi devam ederken biz de Yoncalı da tatilimizi yapalım diye düşünüyorlar. Hem anne- babaları tedavi oluyor aileler de tatil yapmış oluyor. Buradaki otellerden faydalanıyorlar. Esnaflardan, lokantalardan marketlerden faydalanıyorlar” şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA’NIN EKONOMİSİNE CAN KATIYOR’

Hem turizmi hem de ekonomiyi canlandırdığına vurgu yapan Yılmaz şu ifadeleri kullandı; “150 yataklı fizik tedavi hastanemiz kapanırsa her 20 günde değişen 150 aile de buraya gelemeyecek. Yoncalı Fizik Hastanesi Kütahya’nın ekonomisine can katıyor. Yeri geliyor Yoncalı’mızda yer kalmıyor. Vatandaş Kütahya merkezde otellerde konaklıyorlar.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *