BÜYÜK ZAFER’İN 102.YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

85

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bugün sabah 9’da başlayacak. Zafertepeçalköy merkezli kutlamalara İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katılacak. Son dönemi en popüler isimlerinden Melek Mosso, saat 21.15’de düzenlenecek Kortej Yürüyüşünün ardından Kütahyalılara Zafer’in coşkusunu yaşatacak.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kütahya’da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Bugün sabah saat 9’da Kütahya protokolünün Kütahya Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Çelenkleri sunmasıyla başlayacak kutlamalar, Valilik Makamında tebrikatın kabulü ile devam edecek.

Kutlamalar daha sonra Zafertepeçalköy/Altıntaş’a taşınacak. 14.30’da başlayacak Zafer Abidesi Tören Programı, Anıt’a Çelenk Sunulması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı, İstiklal Marşı, Bayrağın Göndere Çekilmesi Garnizon Komutanının Konuşmaları, Bir Subayın araziyi tanıtması ve harekatın anlatılması ve Mehter Takımı Eşliğinde Tören Alanına Yürüyüş ve Zafertepe Müzesi’nin gezilmesini içerecek.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA KATILACAK

15.30’da başlayacak Zafertepe Tören Alanı Programında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Garnizon Komutanı Mustafa Baş ile Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, tören birliklerinin denetleyip ve bayramlarını kutlayacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Aziz Şehitler için Dua Edilmesi ile başlayacak tören, 30 Ağustos Zafer Bayramı Tanıtım Videosu Gösterimi, Protokol konuşmaları, Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerinin Performanslarını İcra Etmesi ve Tören Geçişi ile tamamlanacak.

ÖNCE FENER ALAYI SON MOSSO KONSERİ

Saat 21.15’de Belediye Önünden Zafer Meydanına Dumlupınar Şehitlerinin anısına 2543 Meşale ile Kortej Yürüyüşü düzenlenecek. Ardından Belediye önünde kurulacak dev alanda Melek Mosso en güzel şarkılarını Zafer Bayramının 102’inci yılı için söyleyecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *