KÜTAHYALILAR ZAFERİ MELEK MOSSO KONSERİYLE KUTLADI: COŞKU VE ONURLA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTARAK

165

30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı bu şanlı zaferin 102. Yıl dönümünü coşku ve onurla göğsümüzü kabartarak kutlamanın yakışacağını belirten Belediye Başkanı Eyüp Kahveci “Sanki bütün Kütahya burada” diyerek alanları dolduran kalabalığa teşekkür etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde Kütahya’da sahne alan Melek Mosso, zaferi Kütahyalılarla birlikte kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kütahya, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Kütahya Belediyesinin düzenlediği etkinlikte, sevilen sanatçı Melek Mosso, sahne aldı. Mosso Kütahyalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

‘SANKİ BÜTÜN KÜTAHYA BURADA’

Bu şanlı zaferin tüm vatandaşlara kutlu olmasını dileyen ve bu kutlu topraklarda görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti ve gururu dile getiren Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci “Sanki bu akşam bütün Kütahya burada. Gözümüzün alabildiği kadar alan, misafirlerimizle Kütahyalı hemşerilerimizle dolu. El birliği ile çok ciddi ve güzel bir program yaptık Kütahya’da. Hepimizin gönlünü verdiği bir kutladık. Hepimizin destanı olan bir gündü. 102 yıl önce ve 102 yıl sonra bu vatana ve bu millete kanını vermiş o toprağa o bayrağa rengini vermiş şehit kanlarıyla sulanmış 1922’nin Dumlupınar’ından bugüne geldik” ifadelerini kullandı.

‘BU TARİHİN SORUMLULUĞUNUN FARKINDAYIZ’

Şanlı tarihe sahip olmanın gururunun ve sorumluluğunun farkında olduklarını vurgulayan Başkan Kahveci “Tarihimizin en karanlık günlerinden çıkışımızı simgeleyen vatanımızın kurtuluş mücadelesinin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı bu şanlı zaferin 102. Yıl dönümünü coşku ve onurla göğsümüzü kabartarak kutlamak için bir aradayız. Şeref verdiniz” dedi.

Tarihin en önemli dönüm noktalarından olan Büyük Taarruz sürecinde kilit rol oynayan Kütahya’da vatandaşları coşkulu kalabalık ve vatan sevgisi ile dolu görmekten ne kadar mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Kahveci  “Bu tarifsiz bir mutluluk. Hepinize gönülden teşekkür ediyoruz. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’mız Anadolu’nun her karış toprağı gibi bu mücadelenin yükünü omuzlamış, cephede kanıyla her alanda bağımsızlık aşkıyla bu zaferin mihenk taşlarından biridir. Bizler bu şanlı tarihe sahip olmanın gururunun ve sorumluluğunun elbette farkındayız” şeklinde konuştu. Hepimizin bugün kahraman şehitlerimize layık olmak için daha çok çalışarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için tüm gücümüzü tüm gayretimizi ortaya koymamız gerektiğinin altını çizen Başkan Kahveci “102 yıl önce 30 Ağustos 1922’de atalarımızın en çetin şartlara rağmen gösterdikleri büyük fedakârlıklarını ve kahramanlıklarını anarken onların bizi tarih sahnesinden silmek isteyen düşmanlığa karşı mücadele ederek bıraktığı bu güzel ülkeyi özgürlüğü ve bağımsızlığı daha ileriye taşımak için her birimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Bizler bugün onlara layık olmak için daha çok çalışarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için tüm gücümüzü tüm gayretimizi ortaya koymalıyız” ifadelerine yer verdi.

‘BUGÜNE KADAR AYIRDILAR

AMA BİZ BİRLEŞTİRECEĞİZ’

Türkiye Cumhuriyeti Kütahya Belediyesi olarak 1868’e dayanan tarihi ile o günden bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün belediye başkanlarına bu şehri daha ileriye taşımak için verdiği gayretin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Başkan Kahveci “Hakkın rahmetine kavuşmuş olan bütün belediye başkanlarımıza Allah rahmeti ve cenneti ile muamele eylesin. Aramızda olan Eski Belediye Başkanı Burhan Mereyer’e buradan selam olsun. Sayın Süleyman Canan, buradan selamlarımı sunuyorum. Mustafa İça, Kamil Saraçoğlu sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. En son belediye başkanımız benden önceki Prof. Dr. Alim Işık’a da sevgilerimi sunuyorum” diyerek eski başkanlara selamladı. Gelen yuhalamalara tepki gösteren Başkan Kahveci “Asla yuhalamayın. Bu şehre değer katan bütün başkanlara selam olsun. Hepimiz bu devletin bu milletin bu bayrağın evlatlarıyız. Bugüne kadar ayırdılar kayırdılar ama biz birleştireceğiz” diye konuştu.

‘HER ZAMAN DAHA GÜÇLÜ BİR GELECEĞE YÜRÜYÜN’

Gençlere seslenen Başkan Işık, 30 Ağustos tarihinin bir milletin yeniden doğuşunun simgesi olduğuna vurgu yaparak “Sizler bu şanlı tarihin mirasçıları olarak vatan aşkıyla dolu yüreklerinizle geleceğe umutla ve kararlılıkla bakmaya devam edeceksiniz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ sözünü aklınızdan bir an olsun çıkarmadan her zaman daha güçlü bir geleceğe yürüyün. Bizler de her zaman yanınızdayız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları vatan yapan istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözünü bile kırpmadan canlarını veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum. 30 ağustos zafer bayramını kutlu olsun. Ne mutlu türküm diyene” ifadelerini kullandı.

‘ZAFERİ SİZLERLE KUTLAMAKTAN ÇOK MEMNUNUM’

Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin konuşlarının ardından sahneye gelen ünlü sanatçı Melek Mosso, Kütahyalılar tarafından büyük bir sevgi ve coşku ile karşılandı. Binlerce Kütahyaların kalibinde oluşturduğu hayranlıktan dolayı teşekkürlerini sunan Melek Mosso “Harika ve çok özle bir günde bir araya geldik Kütahya. Bugün bağımsızlık mücadelesi ve bağımsızlığın simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Ben buradan sevgili, değerli, saygılı, canımız, kalbimiz, bir tanemiz Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları ve kahraman Türk milleti için kocaman bir alkış istiyorum. Bu milletin bağımsızlık ve özgürlük hikâyesini bu şekilde büyük bir destanla yazan bu halka bu millete Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına şükürler olsun dostlar. İyi ki geldiniz. Bu zaferi birlikte kutladığım için çok memnunum” diye konuştu.

MOSSO, HAYRANINI

SAHNEYE DAVET ETTİ

Kütahyalılara keyifli bir zafer kutlaması yaşatan Melek Mosso, binlerce Kütahyalıların doldurduğu alandan fark ettiği pankartlara tek tek teşekkür etti. Nida isimli Kütahyalı gencin Melek Mosso portresini fark eden Mosso, Nida’yı sahneye çağırdı. Büyük bir heyecanla sahneye koşan Nida’ya Mosso sonsuz teşekkürlerini ileterek “Nida o kadar yeteneklisin o kadar güzel bir gözün var ki. Diyebilecek hiçbir şey yok. O kadar kusursuz bir çizim ki belki ben bu kadar kusursuz değilim. Ellerin sağlık. Çok teşekkür ederim. Kütahya’nın çok yetenekli parmaklarından zekâsından kalbinden biri Nida…” ifadelerini kullandı. Nida ve Melek Mosso sahnede bir fotoğraf çekilerek unutulmaz bir hatıraya imza attılar.  Kütahyalılar gece boyunca Mosso’nun eşsiz sesi ile eğlenerek bu şanlı zaferi kutladılar.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *