BİZE  GÖRSELLİK LAZIM

427

    Her şeyi olan ama tanıtımı ve görselliği olmayan ilimiz Kütahya nın acilen hem TANITIMA hem de GÖRSELLİĞE ihtiyacı var. Evet ebet kem tarih hem yer altı hem yer üstü üstüne de doğal güzellikleri ile tam bir medeniyet şehri.

      7000 bin yıllık tarih, kuruluş ve kurtuluş şehri Kütahya aslında sıçramaya ihtiyaç duymakta. Bizim bilmediğimiz görmediğimiz bu öğeler yabancılar tarafında bilinmekte ne üzücü değil mi bizler seyirci onlar meraklı ve araştırmacı. Tek ihtiyaç yatırım , ama bu yatırım en az fabrika kurmak kadar faydalı olan tanıtımdır. Soruyorum bizler biliyor muyuz, kaçınız dünyanın sayılı açık hava müzelerinden biri olan, Meryem ana Efes kadar zengin olan ve ziyaretçi akınına uğraması gereken AİZONİA nın bizde olduğu , kaçınız merak edip bu antik kenti gezdiğini soruyorum, kaçınız gezdiniz, 32 kaplıcası, 34 çeşit madeni ile dünya BOR başkenti Hisarcık olduğunu kaçınız biliyorsunuz. Domaniç, Gölcük, Frig vadilerini kaçınız gezdiniz yada biliyor musunuz, Domaniç yaylalarını biliyor muyuz. işte altın soru ve anahtar bu. Önce biz bilip gezeceğiz ve konuklarımızı gezdireceğiz. Kaçınız döner gazinoya dıştan gelen misafir götürdünüz.

      Kütahya nın görselliğe ihtiyacı var. Bakımlı bir şehir merak uyandırır, meraklı gezenlerde şehre para bırakır. Köy gibi şehre geldik diyenleri çok duyduk, komşumuz eski ilçemiz Eskişehir e gidenler ise Paris e geldik derlerken hiç durup düşündük mü, bundan bizlerin kabahati yok, kabahat şehri yönetenlerde, yani İl kültür turizm müdürlüğü ve Belediye bu görevleri yerine getirse ne güzel olur.   

    İşlek yol üzerlerine ve şehre giriş çıkış noktalarına ve ana arter caddelerdeki, güzergahlardaki apartman duvarları görsel olmalı, bunun içinde koca bina duvarına çinilerle süslenip, Kütahya nın özelliğini yansıtan resimler, figürler yapılsa yani görsellik arz etse fenamı olur. Çini başkenti Kütahya çinilerle süslü apartmanlar ile halka hitap etse fenamı olur. Ağır işleme kıyafetler in resimleri Yine şehrin muhtelif yerlerinde görsel  olarak heykelcikler , çini ustası figürü , çini tabaklar, mantı figürü, cimcik figürü, gözleme figürü, konak figürü, süs havuzları, Dumlupınar anıtları, Aizonia figürleri, mızık çamı figürü, bor başkent iliği tabelası pek çok yere konulup hem tanıtım hem de ticaret hacmine katkı sağlanabilir. Belediye çiçeklerle süslemeye başladı ama yetersiz bu saydığım figürleri şehrin muhtelif yerlerine ve görsellik sağlayacak şekilde yerleştirmesi şık bir hizmet olur. Hakeza il kültür ve turizm müdürlüğü de böylesi katkılarla ilimize renk katabilir.

     Ben artık Kütahya ya dışarıdan gelenlerin köy gibi şehir demelerini istemiyorum, ışıl, ışıl, rengarenk, görsel öğeleri çok olan cıvıl, cıvıl bir şehre sahip olmamızı istiyorum, aslında isteklerim çok değil, pahalı değil, sanat ve sanatçı şehrine yakışan bir ilde yaşamak istiyorum, bunu kim istemez ki ey yetkililer lütfen bu pahalı olmayan isteğimi yerine getirin lütfen.   




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *