KIRTASİYEYE GÜVENİN BİRE BİR HALLEDİN

208

50 yıldır her okul döneminde ailelerin sevinçlerine, heyecanlarına ortak olan Kırtasiyeci Mustafa Dalkılıç, zincir marketlerde ailelerin ellerindeki listeyi tek başlarına halletmeleri gerektiğini ancak ailelerin esnafa güvenmeleri halinde birebir bir alışveriş süreciyle işlerinin daha da kolaylaşacağına vurgu yaptı.

Okulların açılmasına sayılı günler kala, Alipaşa Mahallesi’nde, Sevgi Yolunun arka sokağında yıllardır ailelerin ve öğrencilerin okul heyecanına ortak olan Kılıç Kırtasiye işletmecisi Mustafa Dalkılıç kırtasiye sektöründe yer alan Kılıç Kırtasiye İşletme Sahibi Mustafa Dalkılıç, velilere okul alıverişi tüyoları verdi.

‘KALİTE BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ’

Satışların orta seviyede olduğunu ifade eden Mustafa Dalkılıç, “Aman aman büyük bir yoğunluk yok, orta seviyede. Artış ne var ne de yok ”dedi. Zincir marketlerin kırtasiyelerle rekabet halinde olduğunu belirten Dalkılıç, “Onların bizden daha avantajlı mal alma imkânları var. Bizden daha iyi şartlara satıyorlar. Müşteri portföyleri biraz daha farklı haliyle herkes gıda alırken malı görüp kırtasiyesini de alıyor. Haliyle biz de onlardan etkileniyoruz.” Şeklinde konuştu.

Zincir marketlerin de aynı kalitede malları satmaya çalıştığını dile getiren Dalkılıç, “Ama bizdeki daha farklı. Biz daha çok kaliteli marka, mallara yer veriyoruz. Kalite bizim için daha önemli” diye konuştu. Velilerden fiyatlar hakkında tepki olduğunu vurgulayan Dalkılıç, fiyatlar yüksek olunca vatandaşın cebine dokunduğunu hâlbuki esnaf üstüne az bir kar oranı koyup sattığını, onun haricinde dükkâna gelişi ne ise ona göre fiyat verdiğini dile getirdi. Dalkılıç, fiyatların sorumlusu olarak esnafı görmemek gerektiğine değindi.

MARKET KIRTASİYE

SORULARINIZLA İLGİLENMEZ

Kırtasiye alışverişinde anne babadan çok çocuğun belli bir istediğinin olduğunu vurgulayan Dalkılıç, yine de velilerin öğretmenin önerdiği şekilde hareket ettiklerini belirtti. Öğretmenin istediği bazı şartlar var olduğunu kaydeden Dalkılıç, öğretmenlerin “kaliteli olsun markası önemli değil, uzun ömürlü kullanım sunsun” dediklerine dikkat çekerek “Öyle olunca veliler haliyle müşteri esnafa güveniyor. Kaliteli olursa bu şekilde, ucuz olursa bu şekilde diye yönlendiriyoruz. Ailelerin elinde değil,  alıp eve gittiği zaman kalitesiz olduğunu fark ederse geri getiriyor. İkinci bir alışveriş yapmak zorunda kalmamak için tercihi bize bırakıyorlar. Bir markette aynı şekilde cevap alamaz. Çünkü market gıda satıyor yeri geliyor gemi satıyor” ifadelerini kullandı. Zincir marketlerin her şeyi sattığını, velilerin bu yüzden sorularına sadece kırtasiye ürünlerinde kendilerini tatmin edecek cevaplar alamayacağını dile getirdi.

‘BİZ BU İŞİN İÇİNDE YETİŞTİK’

50 yıldır işini severek ve en iyi şekilde yapan Dalkılıç, şu ifadeleri kullandı; “Biz kırtasiyeciler bu işin içinde yetiştik. Bu işin çıraklığından geliyoruz. Öyle olunca kaliteli ürünü kolayca fark edebiliyoruz.  Ailelerin bize sorduğu her soruya tatmin olacakları cevapları verebiliyor ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlere yönlendirebiliyoruz.” 

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *