Özel öğrenme güçlüğüne sahip öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen TÜBİTAK 4008 Projesi Kütahya BİLSEM tarafından gerçekleştirilecek. Proje kapsamında özel gereksinimli 20 öğrenci ile birlikte 10 öğretmen bir hafta boyunca eğitim alacak.
Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) özel gereksinimli bireylerin kapsayıcı ve etkileşimli uygulamalarla kişisel gelişimlerinin sağlanmayı amaçlayan TÜBİTAK 4008 Projesini hayata geçirecek.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/09/WhatsApp-Image-2024-09-10-at-11.02.48-1024x768.jpeg)
Okullarında kaynaştırma yoluyla eğitim alan özel gereksinimli öğrencilerin (ÖGÖ) gerek okul gerekse günlük yaşantılarında karşılaşabilecekleri problemler ve bu problemlerle nasıl başa çıkabilecekleri eğitim-öğretim açısından önemli bir sorun teşkil ediyor. Bu öğrencilerin bilgiyi işleme, hafıza ve yürütme işlevlerindeki planlama, organizasyon gibi zorluklar, sorunları etkili bir şekilde analiz etme, çözüm üretme ve başarılarını değerlendirme gibi becerilerini engelleyebiliyor. Bu nedenle TÜBİTAK, 4008 Projesiyle özel gereksinimli bireylerin kapsayıcı ve etkileşimli uygulamalarla kişisel gelişimlerinin sağlanmasını hedefliyor.
20 ÖĞRENCİ 1O ÖĞRETMEN EĞİTİM ALACAK
Bu kapsamda proje yürütücüsü Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni Dr. Dinçer Ölçüm projenin genel amacının özel öğrenme güçlüğüne sahip öğrencilerin disiplinler arası etkinlikler yoluyla problem çözme becerilerini geliştirmek olduğunu belirtti. Hedef kitlesini Kütahya merkez ortaokullarında eğitim gören özel gereksinimli 20 öğrenci ile okullardaki destek eğitim odalarında eğitim veren 10 öğretmen Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde 16-20 Eylül 2024 tarihleri arasında eğitim alacak.
DESTEKLENEN 68 PROJEDEN BİRİ
Proje Uzmanı Dr. Kemal Karabuçak “Zorlukları Fırsata Çevir Problemleri Çöz” adını verdikleri 4008 projesinin 2024 yılında TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde desteklenmeye karar verilen 68 projeden biri olduğunu belirterek projedeki eğitimlerin öğrencilerin problem çözme becerilerinin geliştirilmesinde ve öğretmenlerin okullardaki destek eğitim odalarında ders etkinliklerinde yeni ve farklı yaklaşım kazanmalarında faydalı olacağını belirtti.
ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/09/bu-stok.jpg)